20 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Goldman Sachs vill att Google tar bort ett email Skickades av misstag till fel mottagare
Goldman Sachs vill att Google tar bort ett email

Jag kan tänka mig att vi alla skickat ett email till fel person någon gång men ibland kan det vara lite allvarligare som i fallet då en anställd hos Goldman Sachs skickade ett email till en gmail.com adress istället för gs.com. Emailet i fråga innehöll känslig information från en kund och nu vill Goldman Sachs att Google ska ta bort emailet från den "felaktiga" användarens konto.

Google har än så länge blockerat tillgång till emailet men säger att man inte tänker ta bort det utan användarens tillåtelse förrän man beordras av rätten att göra så. Goldman Sachs har gjort en ansökan i delstaten New York för att få emailet borttaget.

Självklart så vill Goldman Sachs inte att innehåller i emailet ska komma ut till allmänheten då man riskerar att inte bara förlora pengar men även att företagets rykte kan ta skada. Men att för Google att ta bort ett email från en användare endast på begäran av en annan part för att det skickades av misstag skulle sänka den juridiska ribban ganska lågt och kan skapa en väldigt osäker framtid.

PC, Övrigt, Google, Goldman Sachs, Email
41.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 4 jul 2014, 15:32
Goldman Sachs vill att Google tar bort ett email Skickades av misstag till fel mottagare
41.7°
0