38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Google och Intel vill uppgradera Chromebook
Tänker gå från Atom till Core i

Google och Intel vill uppgradera Chromebook

Google planerar att uppgradera specifikationen av Chromebook från att använda Atom N570-processorer till en mer mainstream-variant i Core i-serien, vilket borde öka prestandan ganska drastiskt mn också öka systemets säkerhet. Planen har redan fått stöd från Intel som kommer att ge en rabatt på 10-20 % på processorer, enligt källor inom den bärbara datorindustrin.

Samsung och Acer har redan lanserat de första modellerna av Chromebook men det är fler som funderar på att släppa en variant, inklusive Asustek Computer. Efter att Google tillkännagav planerna på att uppgradera prestandan så var det ännu fler som blev intresserade av projektet och de tänker släppa produkter under fjärde kvartalet i år.

Det är många som har varit missnöjda med Chromebooken hittills på grund av flera anledningar. Bland annat har designen inte varit tilltalande och dessutom har de varit 50-100 dollar dyrare en liknande modeller som sälj med Windows 7.

Detta verkar också vara anledningen till att Google vill uppgradera hårdvaran i Chromebook och siktar nu på att hamna någonstans över 500 dollar.

PC, Hårdvara, Google, Intel, Chromebook, Atom, Core i
37.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 22 jul 2011, 14:03
Google och Intel vill uppgradera Chromebook Tänker gå från Atom till Core i
37.8°
0