27 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Google vill utveckla sin egen Chromebook Ska komma med touch-skärm
Google vill utveckla sin egen Chromebook

Google är ganska kända för att gå ihop med andra företag för att bygga Nexus-märkta smartphones och tablets. De arbetar även med vissa företag för att skapa Chromebooks, en variant av netbooken. Nu verkar det dock som att Google kommer sköta hårdvaruutvecklingen av nästa Chromebook själv.

Det rapporteras nämligen att Google har gett den stora taiwanesiska tillverkningsjätten Compal i uppdrag att bygga systemet. Compal är ett företag som tillverkar bärbara datorer åt diverse märken och Google sägs nu alltså lägga ordrar direkt hos det företaget.

Givet hur framgångsrikt Apple varit med att kombinera utveckling av hårdvara och mjukvara så skulle det inte förvåna om Google försöker sig på samma strategi. Till och med Microsoft har ju börjat designa sin egen hårdvara på senare tid, men deras beslut har ju dock gjort en del av de tillverkningspartners de har arga.

Google skulle ju då också kunna råka ut för en del av den kritiken från Acer och Samsung som i nuläget tillverkar Chromebook. Det är ju något som Google inte vill då de två företagen även tillverkar en hel del Android-baserade enheter.

Får vi dock se en Google-designad Chromebook så kanske det handlar om en mer experimentell produkt än något som antyder en bredare skiftning i strategin. Det ryktas i alla fall att en sådan Chromebook ska innehålla touch-skärm. Den idén verkar ju komma från det stora fokus på marknaden som just nu ligger på touch och inte minst då i och med Windows 8.

PC, Hårdvara, Google, Chromebook, Touch
41.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 28 nov 2012, 14:11
Google vill utveckla sin egen Chromebook Ska komma med touch-skärm
41.8°
0