44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Green Revlution Cooling kyler med olja Använder sin lösning till servrar i datacenter
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Green Revlution Cooling kyler med olja

En mod till en datorlåda som dök upp för några år sedan byggde på att sänka ner i stort sett alla datordelar i ett akvarium fyllt med mineralolja som användes som kylningsmedel. Det har funnits en och annan som sålt sådana lösningar kommersiellt men det har inte blivit mycket av idén då den inte är så praktisk för hemmabruk.

Tekniken kallas för immersion cooling och tillhör väl det lite mer extrema segmentet av datormoddning kan man väl säga. Nu har dock ett företag som kallar sig Green Revolution Cooling använt tekniken för att kyla flera servrar i datacenter och har dessutom lagt upp bilder och en del videor på webben.

Green Revolution Cooling säger att ett 100 kW system de installerat hos Midas Networks resulterade i en reduktion av generella strömförbrukningen med omkring 50 %.

Företagets genomgång av den här typen av kylning förklarar varför den fungerar bra. De använder en mineralolja som de själva tagit fram, kallad GreenDEF, och den ska kunna hålla 1200 gånger mer värme än samma volym luft.

datacenterknowledge.com PC, Hårdvara, Green Revolution Cooling, Olja
37.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 15 apr 2011, 12:34
Green Revlution Cooling kyler med olja Använder sin lösning till servrar i datacenter
37.5°
0