32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Greenpeace byter namn på HP HP=Hazardous Products
Greenpeace byter namn på HP

Greenpeace har slagit till igen och den här gången inom datorindustrin där deras mål har blivit HP. Organisationen har själva tagit initiativet och döpt om företaget Hewlett-Packard till Hazardous Products. Protester vid HPs kontor i Kina och Holland har också genomförts samtidigt.

Anledningen som ligger bakom det är att HP har misslyckats med att utesluta giftiga kemikalier ur sina produkter. HP har under 2007 sagt att de skulle sluta använda kemikalierna i produkter och fasa ut dem under en ett års period. HP sköt senare upp det fram till 2011.

Greenpeace har också tagit hjälp av Captian James Tiberius Kirk från Star Trek och de spelade upp ett telefonsamtal med skådespelaren William Shatner, som spelar Captain Kirk i Star Trek, där han uppmanar HP att sluta använda giftiga kemikalier.

Greenpeace säger också att kemikalierna, såsom BFR och PVC bidrar till krisen när det gäller världen e-waste problem.

PC, Övrigt, HP, E-waste
36.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 31 jul 2009, 18:02
Greenpeace byter namn på HP HP=Hazardous Products
36.9°
0
RSS 7 kommentarer till artikeln
Press play on tape
Greenpeace verkar vara lite gammalmodiga med sina metoder att förstöra nåt för uppmärksamhet. De har inte fått något omnämnt om det här i TT men det har facebookgruppen "Jag är rädd för tjejen i Apolivareklamen" fått.
www.svd.se

Ja jag var ironisk.
av Press play on tape, fredag 31 juli 2009 kl 18:29
jonasn
Å andra sidan har "Jag är rädd för tjejen i Apolivareklamen" gått från att ha haft glimten i ögat till att bli en ren mobbinggrupp befolkad av fjortisar.

Frågan är vilka som förstör mest - Greenpeace eller de de protesterar mot?
av jonasn, fredag 31 juli 2009 kl 19:01
Boström
Dessa miljömuppar. Om jag skulle ha brutit på Stockholmska eller varit gay hade jag utbrustit: "Greenpeace är sååå 1998."
av Boström, fredag 31 juli 2009 kl 19:11
Spionas
Skönt att någon bryr sig om framtiden och visar engagemang. Tänker fortsätta att sponsra deras organisation.
av Spionas, fredag 31 juli 2009 kl 19:34
tysonayt
Greenpeace kan ju gå och ta sig. De gör ju fan inget bättre när de förstör forskning om t.ex. genmodifierad mat som skulle hjälpa många.
av tysonayt, fredag 31 juli 2009 kl 19:42
tva
Heja Greenpeace!
av tva, fredag 31 juli 2009 kl 23:19
Feark
Deras metoder må fungera i slutändan då media snappar upp det och gör problemet "känt". Men Greenpeace fokuserar i stort sett bara på miljöfrågor och inte de sociala problemen som kan bli en negativ effekt när miljön är viktigast. För en långsiktig lösning krävs dialog med företag att få dem att lyssna. Det tar mera tid och pengar, men det är något Greenpeace har. Greenpeace bör därför stötta diskussion i form av samarbete, istället för att uppmana till miljökonflikter. Jag menar, vad skulle ett företag (allvarligt) lyssna till? Ett gäng ungdomar utklädda till morötter med plagiat, eller en miljömedveten person som har kunskapen om företaget och kan sätta sig in i frågor rörande deras verksamhet?
av Feark, måndag 03 augusti 2009 kl 20:46
Kommentera artikeln