44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Hårddiskar fortfarande största orsaken till dataförlust Fortfarande vanligaste lagringsmediumet
Hårddiskar fortfarande största orsaken till dataförlust

Hårddiskkrascher förblir den främsta orsaken till att man förlorar data enligt en ny global undersökning av Kroll Ontrack, ett företag som specialiserar sig i att få tillbaks data i just sådana fall. Många har redan gått över till SSDs men hårddiskar är fortfarande den vanligaste formen att lagra data på idag.

Hela 72 % av de som deltog i undersökningen från Nordamerika, Europa och Asien sade att den senaste gången de förlorade data så berodde det på en hårddisk i en stationär eller bärbar dator flöjt av SSDs på 15 % och RAID/virtuella tjänster på 13 %.

Andelen som berodde på fel i hårdvaran låg på 66 %, något som ökat från 29 % från en undersökning under 2010. 14 % svarade att det berodde på den mänskliga faktorn och fel i mjukvaran stod för 6 %. Tittar man på individuella svarssegment så var krascher i bärbara och stationära datorer den största orsaken till dataförluster hos både företag och konsumenter, omkring 70 %.

Ungefär en fjärdedel av alla företag som deltog i undersökning svarade att den senaste dataförlusten var så allvarlig att de inte kunde fortsätta att erbjuda produkter eller tjänster till sina kunder.

xbitlabs.com PC, Övrigt, Hårddiskar, Krasch, Dataförlust
36.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 23 jun 2014, 11:07
Hårddiskar fortfarande största orsaken till dataförlust Fortfarande vanligaste lagringsmediumet
36.4°
0