44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Hårddiskar kan öka i pris under mitten på nästa år Dålig tillgång på 3,5"-diskar förväntas
Hårddiskar kan öka i pris under mitten på nästa år

Tillgången på 3,5" hårddiskar för stationära datorer och servrar har börjat att minska på sistone. Det verkar som att efterfrågan på hårddiskar plötsligt har ökat utan att hårddisktillverkarna kunnat förutse det.

Hårddisktillverkarna hade istället förutsett en ökad efterfrågan av 2,5"-hårddiskar till bärbara datorer. Bland tillverkarna hittar vi till exempel Western Digital, Seagate, Hitachi, Toshiba och Samsung och alla av dem ökade produktionen av 2,5"-hårddiskar på grund av den växande efterfrågan under 2009.

Det var som sagt ingen av dem som kunde förutse en ökad efterfrågan även på 3,5" hårddiskar och eftersom de varit upptagna med att tillverka hårddiskar för bärbara datorer kan det bli ett smått problem med tillgången under mitten på nästa år.

Som vi vet så kan ju marknadens krafter då också öka priset på hårddiskar så den som planerar en uppgradering kanske bör göra det nu till jul eller i alla fall under första kvartalet nästa år för att inte hamna i en dålig sits med höga priser.

theinquirer.net PC, Övrigt, Hårddiskar, Prisökning Via The Inquirer
36.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 14 dec 2009, 16:44
Hårddiskar kan öka i pris under mitten på nästa år Dålig tillgång på 3,5"-diskar förväntas
36.6°
0