1 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Hårddiskmarknaden kommer minska under året Priserna kommer dock att sjunka också
Bild till artikel

Enligt marknadsundersökningsfirman IHS iSupplis senaste undersökning av hårddiskmarknaden så kan de konstatera att under året så kommer marknaden att sjunka med ett tvåsiffrigt resultat.

Under förra året så hade hårddiskmarknaden totalt 37,1 miljarder dollar i intäkter men det väntas i år att falla med 11,8 % till 32,7 miljarder dollar och vidare till 32 miljarder dollar under nästa år. Det som bidrar till minskningen är fallande priser på NAND-flash vilket i sin tur leder till fallande priser av SSDs. Minskad försäljning av både bärbara och stationära datorer är en annan anledning som nämns.

iSuppli säger dock att en av segmenten inom hårddiskmarknaden som har potential att växa sig större är företagssektorn. En anledning till detta är att försäljningen av mobila enheter ökar kraftigt och de kommer ju inte med något eget lagringsutrymme, i alla fall inte i nån större utsträckning. De hämtar istället data från molnet där lagring sker på servrar.

SSDs ger ju bättre prestanda för företagsservrar men när det gäller storleken på utrymme så är det fortfarande hårddiskar som regerar. Som vi nämnt tidigare så har HGST börjat experimentera med att fylla hårddiskar med helium för att öka kapaciteten till 5 TB. Den typen av hårddiskar ska börja genomgå kvalificeringstester senare under året.

Hårddiskpriserna ska fortsätta sjunka under året och även om storlekarna inte ökar bortom de nuvarande maximala 4 TB så ska priserna sjunka med 7 %.

isuppli.com PC, Hårdvara, Hårddiskar
39.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 6 feb 2013, 09:30
Hårddiskmarknaden kommer minska under året Priserna kommer dock att sjunka också
39.5°
0