11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
HP blir officiell med HP Slate 500 Riktar sig mot företag istället för konsumenter
HP blir officiell med HP Slate 500

HP har äntligen officiellt lanserat sin Slate, vilken vi hört ganska mycket om på sistone med diverse läckor och videor av en prototyp. Frågan är nu bara vilken inverkan den kommer att ha på marknaden.

HP Slate var först tänkt som en tablet med Windows 7 som skulle rikta sig mot konsumentmarknaden men under processen har detta ändrats av företaget, bland annat på grund av uppköpet av Palm och därmed WebOS. Företagets tablet som kallas för HP Slate 500 är nu istället tänkt som något för företagsanvändare.

Detta är också något som reflekteras i priset, vilket kommer att ligga på 799 dollar, alltså ännu mer än vad iPad kostar idag. Vad får man då för 800 minus en dollar i HP Slate 500?

Under skalet på HP Slate hittar vi en 1,86 GHz Atom Z540-processor med 2 GB RAM och en 64 GB SSD som lagring. Den kommer också med ett Crystal HD-chip från Broadcom, vilket gör att den ska klara av uppspelning av upp till 1080p-media utan problem.

Skärmstorleken ligger på 8,9" och touch-funktionen är baserad på kapacitiv teknologi och har stöd för multitouch. Inuti finns också en Wacom active digitizer för att göra anteckningar. Operativsystemet är fortfarande Windows 7 och enheten kan kopplas upp till externa skärmar via HDMI som finns i den tillhörande dockan. Du finner också två stycken webbkameror, en på framsidan med VGA-upplösning och en på baksidan med 3 Mpixel.

För min egen del känns det här mer som en glorifierad netbook utan tangentbord och med touchfunktion. Jag skulle då inte vilja pröjsa 800 dollar då jag kan få en netbook med liknande prestanda för halva priset eller mindre.

PC, Hårdvara, HP, HP Slate 500
36.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 22 okt 2010, 08:43
HP blir officiell med HP Slate 500 Riktar sig mot företag istället för konsumenter
36.9°
0