LIVE 00:00 Följ nattens Nintendo Direct
m

IBM vill bygga en datorhjärna
Ska kunna känna, tolka och interagera

IBM vill bygga en datorhjärna
PC / Hårdvara

Forskare vid IBM och fem ledande universitet vill skapa ett datorsystem som ska simulera och emulera en hjärna. Idén är att få maskinen att kunna känna, uppfatta och interagera med kognitiva funktioner.

Om experimentet lyckas kan detta vara till fördel för system som kan integrera och analysera stora mängder data från många olika källor på väldigt kort tid. IBM har tänkt sig att använda enheter i nanoskala som synapser och neuroner.

IBM har fått finansiering av omkring 40 miljoner kronor från DARPA, Defense Advanced Research Projects Agency, för första steget i forksningsprojektet som fått det passande namnet SyNAPSE.

Vi kan ju bara hoppas att den inte börjar tänka på sex var 30:e sekund som forskning tyder på att vi människor gör. Kanske är det början till Skynet?

36.9°
0

IBM vill bygga en datorhjärna

Ska kunna känna, tolka och interagera

RSS 27 kommentarer till artikeln
namehacked
Jaha så nu börjar de, då vet vi kanske vilka vi ska skratta å peka på när det går åt helvete sen. :D
av namehacked, måndag 24 november 2008 kl 11:47
Melvin
Jag visste väl att IBM skulle ha ett finger med i domedagen, ända sedan den där jävla thinkpaden..
av Melvin, måndag 24 november 2008 kl 11:49
julia45
:-S

jaha - domedagen närmar sig alltså redan

"Skynet begins to learn at a geometric rate. It becomes self-aware at 2:14 a.m. Eastern time, August 29th..."av julia45, måndag 24 november 2008 kl 13:22
ReQuaker
Sweet, kanske man kan få en custom made "vän" om ett par år!
av ReQuaker, måndag 24 november 2008 kl 15:11
Freddan81
Sluta vara så indoktrinerade, det är inte troligt. OM den nya hjärnan blir självmedveten och intelligent inser den också att sammarbete är bästa vägen till fortlevnad. Om den byggs som en avbilld av människans hjärna kommer den att fungera så efftersom vi gör det och evolutionen "lärde" oss att vi klarade oss bättre om vi sammarbetade. Så kommer den nya hjärnan logiskt nog också fungera. Dessutom är en ny hjärna som en bebis och kommer agera utifrån den information den tar in, dvs forskarna ser till att lära den att vara god. Varför skulle den förgöra människan, det är inte ett logiskt och smart val för en AI om den vill "leva" (ändring i definitionen av ordet krävs men ni förstår).
mvh fredde
av Freddan81, måndag 24 november 2008 kl 15:13
MTroedsson
Skynet? Njaa, tänker direkt på den hjärnan som man hade i iRobot, kommer inte ihåg vad de kallade henne. Men hennes logik var inte fel, det största hotet mot mänskligheten är människan själv! :O
av MTroedsson, måndag 24 november 2008 kl 15:33
BustaNut
VIKI hette hjärnan iRobot. Såg filmen passande nog igår... **brr** är detta upptrappningen för mänsklighetens undergång som maya indianerna förutspådde? I så fall har vi till 2012 att sätta käppar i hjulen för IBMs VIKI/SKYNET/HAL planer...

@Freddan81: LOL!! Ut i riktiga världen med dig, släpp datan... ;)
av BustaNut, måndag 24 november 2008 kl 15:43
Splendid_Performance
hoppas dom först testar den på nånsorts radiostyrd bil inann dom kopplar in den till huvuddatorn till nån misil silo :)
av Splendid_Performance, måndag 24 november 2008 kl 16:20
andreasw
I'm afraid I can't let you do that, human race...
av andreasw, måndag 24 november 2008 kl 17:30
Cure
ReQuaker <3 Nel:
Möjlighet till "custom-made vän", i kombination med många nördars intresse för överklockning, kommer nog bidra till väldigt skrämmande resultat. Aldrig tidigare har så många nördar legat inne på sjukhus samtidigt :(
av Cure, måndag 24 november 2008 kl 18:05
Majsvaffla
@BustaNut:
Hade inte mayaindianerna förutspått att domedagen skulle vara härom året? Typ förra julen eller nått?

av Majsvaffla, måndag 24 november 2008 kl 19:01
namehacked
för att fortsätta på de där ironiska/oseriösa, Super datorn "skynet" *hihi*, får lära sig att det är bra att vaccinera sig mot sjukdommar och i dess fall, virus den lär sig vad definitionen av virus är så snip snap snutt, så var sagan om människan slutt. Där fick jag till det hehe
av namehacked, måndag 24 november 2008 kl 19:09
opptic
Majsvaffla:
av opptic, måndag 24 november 2008 kl 19:14
Drutten
cool
av Drutten, måndag 24 november 2008 kl 20:26
Press play on tape
Skynet (Terminator, 1984) är bara ett plagiat på WOPR (War Games, 1983).
av Press play on tape, måndag 24 november 2008 kl 21:14
Mirage
Melvin: Hahaha, bästa!

Freddan81: Haha, vilken scifi-rulle lever du i?
av Mirage, tisdag 25 november 2008 kl 00:12
ReQuaker
Cure, Haha.. Om det gick så skulle jag lätt föra över mitt medvetande till en sådan och "trimma" den till perfektion! Men helst bli snubbla över en robot vid namn Nel....Det som inte finns får man minsann skapa själv!

(Återigen, ~1:40 in i klippet):
av ReQuaker, tisdag 25 november 2008 kl 00:41
puck
Melvin:
haha vänta bara, snart har jag en Terminator som ska skydda mig så att jag kan fortsätta mina framtida planer för mänsklig seger!
av puck, tisdag 25 november 2008 kl 03:05
devdel
Jag tycker ärligt talat det är lite skrämmande med tanke på Terminator scenariona. Detta är första steget till Skynet om någon frågar mig.

Teknologi kan vara roligt men inte när den kan erövra och utrota mänskligheten.
av devdel, tisdag 25 november 2008 kl 04:49
BustaNut
@Majsvaffla: Nej! du har fel... Den högtstående Mayakulturen räknade ut jordens undergång till den 23 December år 2012. Kolla wikipedia eller valfritt NewAge site för mer info.

...we're doooomed!

av BustaNut, tisdag 25 november 2008 kl 08:44
Press play on tape
BustaNut
det är 21:a dec 2012, inte 23:e.

Frågan är om man tjänar mest på att offra människor i Mexiko eller åka till Israel och bränna getter? Det gäller ju att välja rätt religion för dagen.
av Press play on tape, tisdag 25 november 2008 kl 10:51
Freddan81
Gå och läs "Stiftelsen" triologin istället. Det är inte jag som är överdrivet uppskrämd över IBM´s planer. Det är ju skrattretande, som på 70/80-talet när folk var rädda för att bada pga. "Hajen" filmerna. Historien går verkligen i cirklar i vissa kretsar.. Om någon lever i en film här så är det uppenbarligen inte jag i alla fall. Jag tror inte på holywoods skräckscenarion, men det är omöjigt att ens försöka debatera saken på feber, jag borde ha vetat bättre så låt skräcken styra, fine!

//F
av Freddan81, tisdag 25 november 2008 kl 19:57
Jimpa3784
The Future Will Not Be User Friendly
av Jimpa3784, tisdag 25 november 2008 kl 20:06
ReQuaker
What future....
av ReQuaker, onsdag 26 november 2008 kl 01:21
Aniara
Freddan81, värst vad mycket antaganden du gör. Jag antar att du är extremt insatt i AIprogrammering? (not...)

devdel, så länge man inte ger saken armar och ben, eller kopplar upp den i något nätverk så är det ju faktiskt helt lugnt.
av Aniara, onsdag 26 november 2008 kl 09:08
BustaNut
@Freddan81: Nu känns det som att du är ute o cyklar på allvar. Vad har stiftelse trilogin med AI att göra? Jo det finns väl någon framträdande robot men förutom det, är inte grunden till berättelsen "Psykohistoria"?

Kan va jag som missförstog böckerna, men kan va så att psykohistoria är någon form av AI... eller kanske inte.

Det du missar helt är att de flesta här var ironiska och hakade på varandras spelade framtids/nyteknikskräck. Socialakänslospröt verkar saknas i din grundkonfiguration... Upgrade needed. ;)


av BustaNut, onsdag 26 november 2008 kl 15:30
Freddan81
Jag har programmerat i hela mitt liv och även gjort en del arbete inom AI, och det allra troligaste scenariot är att det kommer utvecklas intelligenta program, inte datorer i sig (kan verka självklart). Och psykohistoria är inte någon AI på något sätt, där har du missförstått Stiftelsen. Något som säkert kommer bli ett problem är när dessa självmedvetna AI används(av illasinnade människor) som virus, då blir de svåra att stoppa.

mvh F
av Freddan81, torsdag 04 december 2008 kl 10:03
Kommentera artikelnFairphone presenterar nytt 30 september
Dags för Fairphone 4?

Känner du att iPhone och Galaxy inte är något för dig då du är ute något som är snällare mot världen? Då är Fairphones telefoner ett bra alternativ. Företaget släppte Fairphone 3+ förra året, men nu verkar det vara dags för en sprillans ny variant. Om en vecka kommer företaget presentera någonting nytt och om inte gänget överraskar med ett par true wireless-lurar, eller något, så är det Fairphone 4 som gäller. Hur telefonen kommer se ut och vad den kommer kunna göra är för tillfället okänt, men rykten pekar på panel på 6,3 tum, 6GB ram, 256GB lagring samt stöd för 5G. Hur som helst. 30 september klockan 12:30 smäller det. Tumnagel
38.1°
+
André Stray
0

Carlos Ghosn tycker Nissan blivit tråkigt och mediokert
Kommer ha svårt att hitta sin plats

Carlos Ghosn är bitter. Den före detta Renault och Nissan-vdn hävdar i hans nya bok Broken Alliances han att han arresterades bara för att man skulle förhindra den globala fordonsalliansen med Renault-Nissan-Mitsubishi han varit med och byggt upp. I en ny intervju säger han även att han tycker att Nissan är ett tråkigt och mediokert företag som kommer behöva kämpa hårt för att hitta sin plats bland konkurrenterna. Han pratar mer om detta i intervjun som ni kan se här ovan. Tumnagel
37.2°
+
Bobby Green
0

Polestar 2 på Ringen
Chassi-ingenjören åker shotgun

Här ser vi när Misha Charoudin tar ut en Polestar 2 på Nürburgring. Med sig i bilen har han Joakim Rydholm som är ingenjören som utvecklat chassit till bilen. Bonusklipp nedan och bland dessa hittar ni även när Polestar 1 kördes på Ringen med Joakim i passagerarstolen. Tumnagel
38.3°
+
Bobby Green
0

Göteborgs trafiknämnd klubbar nya regler för elsparkcyklar
Körförbud på helgnätter och hastighetsbegränsningar på gågator

Göteborgs trafiknämnd röstade idag igenom en rad nya regleringar som ska gälla för de företag som hyr ut elsparkcyklar i staden. Förslagen som röstades igenom var att det nu blir totalt körförbud för elsparkcyklar i Brunnsparken, körförbud i hela stan under helgnätter, hastighetsgräns på sex kilometer i timmen på gågator samt parkeringsförbud utanför särskilda zoner. De elsparkcykelförare som bryter mot dessa regler ska stängas av i företagens appar. Nämnden beslutade även om att det ska genomföras en upphandling av elsparkcyklar och ta fram ett maxtak för antalet elsparkcyklar i Göteborg. Socialdemokraterna i Göteborgs trafiknämnd säger vidare att man vill totalförbjuda elsparkcyklar i staden om inte situationen förbättras efter de regleringar som röstades igenom idag. Riktigt så långt vill dock varken Moderaterna eller Liberalerna i nämnden gå. Peter Lintin-Wold (L) säger till DN: "Man måste balansera det där. Det är en tjänst som är populär hos många och de fyller en viktig funktion. Jag använder dem själv, inte sådär jätteofta, men det händer. Vi måste bara få det att fungera." Tumnagel
41.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Läckra Sable ute nu
Spel är konst, osv

Sable från brittiska Shedworks släpps idag och går att lira på PC, Xbox One och Xbox Series X/S samt är en del av Xbox Game Pass, vilket är trevligt för folk som prenumererar på tjänsten. Sable erbjuder en öppen värld vi får glida runt i och i stället för att fokusera på slagsmål eller omfattande story ligger i stället fokus på att lösa diverse pussel och utforska. Nedan har ni lite åsikter om spelet som kan vara värt att kika på. Tumnagel
37.5°
+
André Stray
0

BMW: "Det räcker med 60 mils räckvidd för elbil"
Vad tycker ni?

Det snackas en del om räckviddsångest i elbilskretsar, kanske inte hos de som äger elbil men hos andra. Det bästa vore enligt många om elbilen hade obegränsad räckvidd och aldrig behövde laddas, men riktigt så ser det ju tyvärr inte ut. Nu börjar vi vara uppe och nosa på 80 mil innan det behöver tankas, och det borde ju räcka för de flesta. BMW menar dock att 60 mil är fullt tillräckligt och har inga direkta planer på att utöka detta. I samma veva säger David Ferrufino som är projektledare för den eldrivna modellen i4 att tio mil räcker för laddhybrider. Tumnagel
40.5°
+
Bobby Green
0

Youtube börjar testa nedladdningsbara videor för webben
Kräver givetvis Premium-prenumeration

Youtube har låtit Premium-prenumeranter ladda ner videor på sina mobila enheter, men nu verkar utvecklarna testa möjligheten att få liknande möjligheter i webbläsaren. Gänget testar för tillfället sådan nedladdning och testet kommer rulla fram till 19 oktober. För att ta del av testandet behöver ni bara klicka på länken här nere till vänster och ansluta er till testfesten. När du väl är med i testet får du tillgång till en ny knapp under spelaren på Youtube som låter dig ladda ner videon i fråga och denna kommer sedan vara tillgänglig via Download-fliken. Det verkar inte finnas något sätt att ladda ner videon till din datorn och se utanför Youtube. Tumnagel
38.2°
+
André Stray
0

EU vill se USB-C på alla enheter
Som ska kunna snabbladdas av alla laddare

EU-kommissionen har lagt fram ett förslag som säger att samtliga länder ska införa en gemensam standard på sladdar som används för att ladda enheter som telefoner, kameror och paddor. Standarden som EU vill se är USB-C och inget annat. Förslaget vill också att man frikopplar försäljningen av laddaren från enheten så folk inte behöver få med en laddare varje gång de köper en ny produkt. Av den anledningen vill förslaget också att tillverkarna inte ska kunna göra så att deras produkter laddas långsammare om man använder en laddare från ett annan tillverkare. Om förslaget blir av återstår att se då det först ska behandlas av EU-parlamentet och medlemsländerna i EU:s ministerråd. Det är en process som som som snabbast kan ta ungefär ett halvår och efter det kan det dröja två år innan dessa nya regler börjar gälla. Tumnagel
70.9°
+
Frode Wikesjö
0

Idag släpps Diablo II: Resurrected
Kommer ni lira?

Idag händer det! Originalversionen av Diablo II släpptes för 21 år sedan och nu är det dags att återvända till Helvetet™ för att puckla på demoner av olika slag. Diablo II: Resurrected kommer under dagen bli tillgängligt på PC, PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series X/S, mer specifikt klockan 17:00. Tumnagel
41.7°
+
André Stray
0

Teaser och premiärdatum för Den osannolika mördaren
Robert Gustavsson är Skandiamannen

Den Osannolika Mördaren är en kommande Netflix-serie i fem delar som är baserad på boken Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme av Thomas Pettersson. Serien tar upp mordet på statsminister Olof Palme som blev skjuten på öppen gata i Stockholm men mördaren hittades aldrig. En av personerna som utpekades som gärningsmannen var Stig Engström som även kallades för Skandiamannen. Hur kunde polisen låta honom komma undan, trots att de hela tiden var honom på spåren? Mordet var illa planerat, Engström gjorde allt fel från början och nästan ingen trodde på hans lögner om vad han egentligen gjorde under den ödesdigra kvällen i Stockholm år 1986. I rollerna syns Robert Gustafsson som Stig Engström, Eva Melander som Margareta Engström, Mikael Persbrandt som Hans Holmér och Peter Andersson som Arne Ivell. Den osannolika mördaren har premiär på Netflix den 5 november. Tumnagel
40.0°
+
Frode Wikesjö
0

30 procent av världens koalor har försvunnit sedan 2018
Har dött i skogsbränder och av torka

Djurskyddsorganisationen Australia Koala Foundation uppger att runt 30 procent av Australiens koalor har försvunnit sedan 2018. Organisationen uppskattar att det idag finns cirka 32.000 till 58.000 vilda koalor i Australien vilken kan jämföras med de 46.000 till 82.000 djur man uppskattade fanns i landet 2018. Anledningen till decimeringen av antalet koalor i Australien uppges bero på flera skogsbränder i landet samt torka. I ett pressmeddelande säger Australia Koala Foundations ordförande Deborah Tabart: "The terrible bushfires of 2019-20 of course contributed to this outcome. However, they are certainly not the only reason we are seeing Koala populations on the decline. We have witnessed a drastic decrease in inland populations because of drought, heat waves, and lack of water for Koalas to drink. I have seen some landscapes that look like the moon with dead and dying trees everywhere." Förutom olika skogsbränder och torka uppger Australia Koala Foundation att områden där människor bosätter sig och driver gruvor i Australien fortsatt utgör ett hot mot koala-populationens habitat i landet. Tumnagel
22.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Första snabbladdaren från E.ON och Volkswagen invigd
Kräver inga anläggningsarbeten

E.ON och Volkswagen Group Components invigde igår den första snabbladdaren som de tagit fram tillsammans. E.ON Drive Booster heter den och den första finns i Essen, Tyskland. Det smarta med denna laddare är att den inte kräver några anläggningsarbeten eller justeringar av nätanslutningen och den kan ladda två stycken elfordon samtidigt med 150 kW. Just att man slipper anläggningsarbetena kan snabba på utbyggnaden av laddstationer ytterligare, vilket nog alla välkomnar. Laddningsstationen har ett eget integrerat batterilagringssystem och behöver alltså inte el direkt från nätet. En normal elanslutning som exempelvis finns vid stormarknader tillsammans med det interna batteriet räcker alltså. Tumnagel
46.2°
+
Bobby Green
0

Nytt Nintendo Direct i natt
40 min långt

I natt vid midnatt kommer Nintendo sända ett Nintendo Direct som kommer att vara runt 40 minuter långt. Exakt vad som kommer visas är oklart men enligt Nintendo kommer fokus ligga på de Nintendo Switch-spel som släpps under vinterhalvåret. Det innebär att vi sannolikt får se mer från spel som Metroid Dread, Super Mario Party Superstars och Advance Wars 1 + 2: Re-Boot Camp. Så är man intresserad av att kolla in denna sändning direkt får man kolla in den i klippet ovan om cirka tolv timmar. Tumnagel
38.4°
+
Frode Wikesjö
0

Publiktak på alla evenemang tas bort 29 september
Kommer inte att krävas vaccinationsbevis för jätteevenemang

Tidigare idag meddelade regeringen att alla pandemirelaterade publiktak på evenemang kommer att tas bort 29 september, samma dag som en rad andra pandemirestriktioner tas bort. När regeringen tidigare den här månaden meddelade att ett gäng publikrestriktioner skulle tas bort 29 september sa man samtidigt att man skulle undersöka om det kanske skulle krävas vaccinationsbevis för att besöka riktigt stora evenemang. Så kommer alltså nu inte att bli fallet och kulturminister Amanda Lind säger: "Dagens besked är en definitiv bekräftelse, men det innebär också ett förtydligande för vad som gäller för de absolut största evenemangen. I dag kan vi meddela att det inte heller kommer att finnas några deltagarbegränsningar för dessa evenemang." Beskedet mottogs positivt av evenemangsarrangörer. Joppe Pihlgren, verksamhetsledare på Svensk Live, säger till DN vad beslutet om att skippa alla pandemirelaterade publiktak på svenska arrangemang betyder för Svensk Lives medlemmar: "Det betyder att de kan börja planera för stora evenemang. Det kommer inte hända något direkt när restriktionerna släpper utan det kommer ta ett tag." Tumnagel
34.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Fantastic Beasts 3 släpps 15 april
Har fått undertiteln The Secrets of Dumbledore

Fantastic Beasts 3-produktionen har varit lite strulig på grund av att gänget var tvungna att hitta en ersättare till Johnny Depp mitt under produktionen och Warner Bros bestämde sig för att skjuta upp releasen till sommaren 2022. Nu har vi fått ett ordentligt släppdatum och väntan verkar inte bli allt för lång då det är 15 april som gäller. Utöver detta har filmen även fått ett officiellt namn och filmens fulla titel kommer vara Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. Specifikt vad för sekret det handlar om är för tillfället okänt, men gissningsvis har det att göra med att det i förra filmen avslöjades att Credence Barebone egentligen är Albus Dumbledores försvunne lillebror Aurelius. Tumnagel
37.3°
+
André Stray
0

Facebook medger att Apples integritetsåtgärder fungerar
Spårningsskydd gör livet surt för Facebook

Facebook ser ut att medge att det spåringsskydd och andra integritetsskyddande åtgärder som Apple implementerat den senaste tiden fungerar. I en inlägg skriver Facebooks produktmarknadschef Graham Mudd att det har blivit svårare, och dyrare, för Facebooks kunder att nå den publik man vill rikta sina annonser mot. Mudd skriver bland annat: "Wex27ve heard from many of you that the impact on your advertising investment has been greater than you expected. The cost of achieving your business outcome may have increased and it’s also gotten harder to measure your campaigns on our platform." Mudd skriver vidare att, precis som man misstänkt tidigare, så har de integritetsskyddande åtgärderna i Apples mobila operativsystem iOS påverkat både Facebook och deras kunder: "As we noted during our earnings call in July, we expected increased headwinds from platform changes, notably the recent iOS updates, to have a greater impact in the third quarter compared to the second quarter. We know many of you are experiencing this greater impact as we are." Det hör inte till vanligheterna att Facebook medger öppet att deras annonstjänst drabbats av bakslag men så verkar alltså nu vara fallet. Efter det att Mudds inlägg publicerades föll Facebooks aktie med fyra procent, något som kanske visar hur beroende Facebook har blivit att kunna spåra sina användares beteenden på webben och i appar. Tumnagel
56.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Blodig trailer för Injustice
Stålmannen måste stoppas

Netherrealms spelserie Injustice kommer få en ordentlig film med samma namn och denna kommer släppas i oktober. Nu har en ordentlig trailer för filmen släpps och denna kan ni kika på ovan. Filmen kommer ge oss berättelsen om hur Superman ballar ur efter att Jokern mördar gravida Lois Lane och bestämmer sig för att bli envåldshärskare över jorden, vilket alltid är en skitbra idé. Injustice kommer släppas 19 oktober. Tumnagel
39.2°
+
André Stray
0

Oljeverket i Karlshamn körs för fullt
På grund av elbrist i Södra Sverige

Oljeverket i Karlshamn togs i drift i slutet av 60-talet och idag använder man det mest som en reservanläggning när det är kallt. Men de senaste veckorna har verket körts från morgon till kväll - och det bränner då 140.000 liter olja i timmen. Torbjörn Larsson är presschef på Uniper som äger verket och enligt honom har anläggningen inte jobbat på så här hårt de senaste tio åren. Anledningen är för att det råder brist på planerad elproduktion i södra delarna av landet. Sverige har stängt ner 6 stycken av 12 kärnkraftsreaktorer och Torbjörn är övertygad om att verket inte hade behövts startas upp om reaktorerna fortfarande var i drift. Energiminister Anders Ygeman (S) säger att anledningen till att verket har körts för fullt den senaste tiden är för att det är marknadsmässigt lönsamt. Pontus de Maré som är driftchef på Svenska kraftnät säger följande till Aftonbladet: "Varken av nät eller balansskäl har det funnits några behov av stöttning från Karlshamnsverket. Karlshamn deltar på elmarknaden som vilken annan kommersiell aktör som helst. När priserna är tillräckligt höga blir det lönsamt att köra verket." Tumnagel
-1.6°
+
Bobby Green
0

Världsstjärnor deltar i global klimatkonsert
Äger rum på lördag

Nu på lördag kommer Global citizen live att äga rum. Det är en global konsert som ska öka medvetenheten om klimathotet och vara för en jämlik vaccinering. Allt sänds live och det kommer att hållas konserter samtidigt i Lagos, Paris New York, Rio, Sydney och Bombay under ett dygn. Några av artisterna som kommer att uppträda är Jennifer Lopez, Billie Eilish, Coldplay, Ed Sheeran, Elton John, Black Eyed Peas, Duran Duran, Kylie Minogue med flera. Hur du följer spektaklet hittar du på länken nedan. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green

Virvelvinden försvinner från Liseberg
Har funnits i 92 år

1923 öppnades portarna till nöjesparken Liseberg i Göteborg. 1929 presenterade man åkattraktionen Virvelvinden för alla de som inte som mig har anlag för åksjuka och gärna snurrar runt. Nu, 92 år senare, kommer attraktionen att tacka för sig och plockas bort. I helgen körs den för sista gången och när den är borta kommer två nya än så länge hemliga attraktioner att stå på dess plats. Vad det handlar om kommer att presenteras nu under hösten. Den som vill ta en sista tur med Virvelvinden får göra det gratis. Visa det här inlägget på Instagram Ett inlägg delat av Liseberg AB (@lisebergab) Tumnagel
67kg
+
Bobby Green

En dag i The Mountains liv
Hafþór Júlíus Björnsson är nu boxare

Islänningen Hafþór Júlíus Björnsson är strongman, starkast i världen, skådespelare och före detta professionell basketspelare. Sedan förra året blev det känt att han ska ta sig an en annan gren - boxning. Målet är att knocka strongman-rivalen Eddie Hall och här får vi se lite hur han tränar inför matchen som troligtvis kommer utspela sig tidigt nästa år. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green

Svenska skor med sula av hampa
Icebug släpper nytt

Icebug är ett svenskt skoföretag som vill att skobranschen ska bli mer hållbar. Nu släpper man en ny skomodell som heter Larvik och den har en sula gjord av hampa. Hampan växer snabbt, binder koldioxid och behöver bara en tredjedel av den vattenmängd som krävs för att odla bomull. Marie Thomasson som är head of demand på Icebug säger följande: "Att hela tiden ifrågasätta standardmaterial för att se om de kan ersättas med nya, innovativa lösningar är vardag för oss. Vi använder sedan tidigare till exempel alger från övergödda sjöar i våra mellansulor, vilket är bra både för planeten och funktionen. Hampa är en slitstark fiber, vilket förstås är eftertraktat när man gör outdoorskor, men det jag personligen gillar mest är att det gör skorna så sköna för fötterna. Hampa andas riktigt bra och reglerar temperaturen så att det värmer när det är kallt och kyler när det är varmt." Ett par blir dina för 1799 kronor. Modellen finns även i 100 procent nubuckläder för 1999 kronor. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Lil Nas X kör Joline
Dolly Parton-klassiker i ny tappning

Lil Nas X besökte nyligen BBC Radio 1 Live Lounge för att där framföra Dolly Parton klassiska dänga Joline. Tumnagel
92kg
+
Frode Wikesjö

Vans och ryska Rassvet tar fram sko
Och lite kläder

För första gången har Vans och Rassvet (PACCBET) samarbetat och resultatet är en sko (Vans Skate Bold) i två stycken färgskalor och en premiumkollektion av plagg och accessoarer. Rassvet grundades 2016 av en grupp skateboardåkare och företaget leds av skaparen Gosha Rubchinskiy och proffs-åkaren Tolia Titaev. PACCBET betyder gryning eller soluppgång på ryska och varumärket vill vara "det ledande ljuset för den nya vågen av den ryska skate-scenen". Kollektionen släpps den 23 september. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green

Gin inspirerad av Natthimlen
Har smak av jasmin och viol

Hendrickx27s presenterar nu den andra upplagan ur serien "Cabinet of Curiosities" och det är Lunar Gin. Den är inspirerad av natthimlen och har smak av jasmin och viol. Här finns även angelikarot, kummin och enbär. Ska dofta tallbarr och kaprifol. Flaskan rymmer 70 centiliter, ginen innehåller 43,4 procent alkohol och för en flaska får du betala 470 kronor. Artikelnumret är 41018. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Triwa presenterar samarbete med Sea Shepherd
Även denna är tillverkad av havsplast

Klocktillverkaren Triwa presenterar nu ett samarbete med Sea Shepherd som är en ideell miljöorganisation som vill skydda och bevara marina ekosystem och djurarter. Klockan är tillverkad av återvunnen plast från haven och är framtagen för att påvisa hur våra hav faktiskt mår. Förra året släppte Triwa klockan Time for Oceans som även den är tillverkad av havsplast. Klockan lanseras den 21 september och kostar 1395 kronor. 15 procent av varje såld klocka skänks till Sea Shepherd. Tumnagel
109kg
+
Bobby Green

Ny färdig cocktail från Hernö Gin
Det här är Martinez!

Den andra produkten i serien Hernö Gin Cocktails är Martinez!. Här har man blandat Mancino Vermouth Rosso Amaranto, maraschinolikör och några stänk bitter. Det är twist på den klassiska cocktail som skapades som en variant på Manhattan i slutet på 1800-talet. Martinez! släpps i en upplaga om 1250 stycken flaskor den 27 september klockan 10.00. Flaskan är på 500 milliliter, alkoholhalten på 35 procent och på prislappen står det 482 kronor. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green

Beavis and Butt-Head-kläder från Études
Snart på en Wille nära dig

Det franska klädmärket Études presenterar nu en ny kollektion kläder med MTV-ikonerna Beavis and Butt-Head på. Det finns t-shirts, jeansjackor, hoodies, skjortor och kepsar att välja mellan. Priserna sträcker sig från 90 euro till 650 euro och allt som erbjuds hittar ni på länken nedan. Tumnagel
65kg
+
Bobby Green

Matgeek har börjat sälja sås
Snart tillgängligt i hela landet

YouTube-profilen och mannen med en endast medelmåttig riskokare, Johan "Matgeek" Hedberg, ska har börjat sälja färdiga såser i flertalet matkedjor. Detta för att han länge jobbat med en digital produkt och saknat att jobba med en konkret vara. Därför började han, tillsammans med en ännu okänd samarbetspartner, tillverka burkar med sås. Under sommaren har man kunnat hitta dessa såser i utvalda ICA-butiker men tillgången har varit begränsad. Nu har man skalat upp produktionen och från nästa vecka ska dessa Matgeek-såser kunna hittas i alla Citygross-butiker i hela landet. I klippet ovan kan man se när Johan åker till fabriken i Motala för att provsmaka de nya såserna. Tumnagel
-167kg
+
Frode Wikesjö

Ett besök hos Russell's General Store
Har New Yorks bästa bacon- och äggmacka

Russellx27s General Store är en liten mysig mataffär och restaurang som ligger i den lilla staden Bovina. Här jobbar Maggie som gör goda pajer och Antonio som sägs veva ihop New Yorks bästa bacon- och äggmacka. Inget avancerat men det måste det ju heller inte alltid vara. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green