5 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Information om Cherry Trails IGP läcker ut Samma som i Broadwell
Information om Cherry Trails IGP läcker ut

Under veckan har det läckt ut lite mer information Intels nästa generation av Atom-processorer, Cherry Trail. Den här gången gäller det den integrerade grafiken i de kommande processorerna.

Om de läckta specifikationerna stämmer så kommer Cherry Trails integrerade grafik att ha 16 execution units, eller EUs, vilket är en fyrdubbling från Bay Trail. De är baserade på Gen8 av grafikkärnan, alltså samma som kommer i Broadwell och kommer säkerligen innebära en stor uppgradering när det gäller prestanda.

Den nya grafiken verkar också ha en förbättrad videokodningshårdvara. Den ska tydligen klara av 1080p i 60 fps, dubbla av vad Bay Trail klarar av. Videoavkodaren har också uppgraderats men det finns inga specifikationer mer än att den består av Gen8. När det gäller API:er så har grafiken stöd för DirectX 11.1, OpenGL 4.2, OpenCL 1.2 och OpenGL ES 3.0.

Enligt bilderna så kommer de strömsparande funktionerna vara liknande de av föregångaren och den har stöd för dynamisk refresh rate, panel self refresh och adaptiv bakbelysning. Display outputs är samma som föregående generationen men det nämns ingenting om den maximala upplösningen. Bay Trail går upp till 2560x1600, något som verkar räcka för tablets i dagsläget.

PC, Hårdvara, Intel, Atom, Cherry Trail, IGP
37.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 20 nov 2013, 11:03
Information om Cherry Trails IGP läcker ut Samma som i Broadwell
37.1°
0