2 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Inga nya chip under Hot Chips-konferensen Tillverkare ska bara tala om de processorer som redan är kända
Bild till artikel

Ingen av de ledande utvecklarna av mikroprocessorer planerar att avslöja någon ny information om i nuläget okända processorer under Hot Chips-konferensen i år. AMD, IBM Intel och Oracle kommer endast att tala om redan kända eller släppta chip som Blue Gene/Q, Bulldozer, Llano, Sandy Bridge och SPARC T4.

AMD tänker tala om designen och arkitekturen som driver Fusion A-seriens APU:er samt Bulldozer-processorerna som snart ska lanseras för stationära datorer, arbetsstationer och servrar. Det kanske kan bli så att vi äntligen kommer få några specifikationer från officiellt håll om Bulldozer.

International Business Machines (IBM) kommer att avslöja detaljer om företagets 64-bitars PowerPC A2-baserade processor med 16 kärnor som har stöd för 4-way multithreading simultant. Det chipet väntas släppas nästa år och ska sitta i IBMs petascale superdatorer.

Intel planerar att tala om Core i-seriens Sandy Bridge-processorer och kanske avslöjar något om de kommande Sandy Bridge-E processorerna med 6 eller 8 kärnor. Företaget kommer också att presentera Itanium-processorerna som nu går under kodnamnet Poulson.

Till sist så har vi Oracle som ska tala om den redan tillkännagivna SPARC T4-processorn, ett chip som företaget kallar för "highly-threaded server-on-a-chip with native support for heterogenous computing". Processorn väntas ha åtta kärnor med förbättrad prestanda jämfört med T3.

Vid Hot Chips-konferensen kommer även ARM, Cavium, Cisco, Micron, Sea Micro, Tilera, Tensilica, Xilinx och många fler att finnas med.

xbitlabs.com PC, Övrigt, Hot Chips
37.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 19 aug 2011, 11:22
Inga nya chip under Hot Chips-konferensen Tillverkare ska bara tala om de processorer som redan är kända
37.0°
0