34 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Intel kommer fortsätta utveckla Itanium-plattformen Oracle har nog andra motiv för att avsluta sin egen utveckling
Intel kommer fortsätta utveckla Itanium-plattformen

Under onsdagen nu i veckan sade Intel att de kommer fortsätta att utveckla Itanium-serien av mikroprocessorer och att plattformen kommer finnas kvar. Företagets uttalande kommer som ett svar på Oracles påståenden om att IA64-plattformen snart har nått slutet.

I tisdag sade Oracle att de slutat utveckla all mjukvara som är designad för Itanium-plattformen. Företaget tog beslutet eftersom Intel fokuserat mer och mer på x86 och att Itanium börjar närma sig slutet av sin livslängd.

Det finns dock andra anledningar för Oracle att sluta ge stöd åt Itanium efter det att de köpte upp Sun Microsystems då de fick tillgång till SPARC serverplattformen. Det finns då alltså inga finansiella anledningar längre att ge stöd åt Intels högpresterande 64-bitars serverteknologi.

Patrick Ward, en talesman för Intel, sade att det finns en plan för utveckling av Itanium även efter den nyligen lanserade Poulson-processorn. Mer om de här planerna kommer även avslöjas vid ett evenemang under IDF Beijing senare i april.

PC, Övrigt, Intel, Oracle, Itanium
36.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 24 mar 2011, 10:33
Intel kommer fortsätta utveckla Itanium-plattformen Oracle har nog andra motiv för att avsluta sin egen utveckling
36.7°
0