38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Intel lägger till "Oak Trail" SoC till prislistan
Officiell försäljning har börjat

Intel lägger till

Under gårdagen så lade Intel till ett System-on-Chip, eller SoC, som tillhör Oak Trail-plattformen till företagets prislista. Tillägget indikerar att chipet nu finns tillgängligt kommersiellt och kan betyda att vi snart kommer se netbooks och tablets baserade på Atom Z670.

Intels Atom Z670 är en singlecore-processor men har ändå stöd för HyperThreading, vilket gör att operativsystem ser det som två kärnor. Den körs vid 1,5 GHz och kommer med integrerad GMA 600-grafik som körs vid 400 MHz. Grafiken har stöd för OpenGL ES 2.0, OpenGL 2.1 och OpenVG 1.1.

Processorn ska köras tillsammans med en platform controller hub som går under kodnamnet Whitney Point och det hela har stöd för att köra Microsoft Windows. Det nämns tyvärr ingenting om strömförbrukning för hela paketet.

Intel hoppas som sagt att Oak Trail inte bara ska hamna i tunna netbooks utan att det även ska kunna driva en del tablets. Det återstår dock att se hur konkurrenskraftigt Oak Trail blir med lösningar från ARM, vilka just nu dominerar marknaden. Ska man se till pris så kostar Atom Z670 75 dollar i enheter om tusen och det är inte ett lågt pris när man jämfört med ARM SoC-modeller.

PC, Övrigt, Intel, Oak Trail, Atom Z670
36.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 28 mar 2011, 17:00
Intel lägger till "Oak Trail" SoC till prislistan Officiell försäljning har börjat
36.9°
0