3 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Intel pratar mer om Knights Ferry
Skeppar redan prototyper

Intel pratar mer om Knights Ferry

När Intel första gången nämnde projektet Larrabee så var det många som blev väldigt intresserade. Intel satte också väldigt höga mål för projektet som skulle mynna ut i ett grafikkort med många processorkärnor baserade på x86-teknologi.

Som vi vet så blev det aldrig någon färdig slutprodukt av Larrabee men projektet har aldrig lagt ned helt och tekniken har överförts till andra koncept. Under International Supercomputing Conference som just nu hålls i Hamburg så har Intel pratat en del om en kommande produkt som liknar Larrabee.

Produkten kallas för Knights Ferry och är inte helt sprillans ny som nyhet då vi hört om den tidigare men det nya är att Intel nu har börjat skeppa ut prototyper den. Företaget gör detta i förberedelse för att senare lansera sin riktiga produkt, Knights Corner. Den kommer att vara baserad på samma 22 nm process som den kommande Ivy Bridge-plattformen.

I likhet med Larrabee så är Knights Ferry och Knights Corner alltså baserade på Intels existerande x86-arkitektur och är till skillnad från AMD och Nvidias produkter inte GPU:er. När det gäller prestandan så ska den 32-kärniga Knights Ferry kunna trycka ut teraFLOP i SGEMM benchmark. Det kan jämföras med Nvidias snabbaste Tesla som ligger på omkring 800-900 gigaFLOPS och AMDs bästa FireStream kanske det dubbla.

Intel säger att de nu arbetar med SGI, Dell, HP, IBM, Colfax och Supermicro för att tillverka servrar baserade på Knights Corner.

PC, Hårdvara, Intel, Knights Ferry, Knights Corner, x86, Larrabee Via The Tech Report: News
37.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 21 jun 2011, 14:46
37.2°
0

Intel pratar mer om Knights Ferry

Skeppar redan prototyper