6 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Intel säger att FTC har helt fel bedömning av läget Intel tror sig ha en god chans i rätten
Intel säger att FTC har helt fel bedömning av läget

Intel svarade ganska snabbt på anklagelserna från FTC under veckan och sade att de saknade grund samt att företaget har hållit sig helt och hållet till spelets regler. Företaget sade också att deras förfaranden faktiskt har gynnat dess kunder.

Doug Mohamed från Intel sade att det här målet kunde och borde faktiskt kunna lösas genom en överenskommelse istället för att gå till rätten. Samtalen med FTC hade kommit väldigt långt men han tyckte att de krävde för mycket av Intel.

För att stärka sina argument säger även Intel att mikroprocessorindustrin, där företag är en väldigt stor del, har haft många innovationer och ett stadigt fallande pris, snabbare än någon annan industri. De sade också att de nya regler som FTC vill inför inte är bra för konsumenterna.

Intel är ganska säkra på att de kommer vinna målet mot FTC eftersom målet mot dem är till största del baserat på saker som lagts till i sista stund som ännu inte undersökts. Det är heller inte direkt baserat på existerande lagar utan FTC vill istället försöka skapa nya lagar med det här målet.

PC, Övrigt, Intel, FTC, Antitrust
36.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 18 dec 2009, 12:35
Intel säger att FTC har helt fel bedömning av läget Intel tror sig ha en god chans i rätten
36.9°
0