41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Intel tillkännager nästa Atom-plattform Kommer lanserar 4:e januari
Intel tillkännager nästa Atom-plattform

Intel sade under förra veckan att de ska lansera sina Westmere-baserade Clarkdale och Arrandale-processorer under första dagen av CES-mässan i januari och under gårdagen sade företaget att precis innan CES-mässan öppnar, nämligen den 4:e januari, så kommer den nya Atom-plattformen med kodnamn Pine Trail, att lanseras officiellt.

Vi har sett en hel del information innan om hur den nya plattformen kommer vara konfigurerad med bland annat en integrerad grafikkärna men även en integrerad minneskontroller för DDR2 RAM till att börja med. På grund av den ändringen så minskar produktionskostnaden men även strömförbrukningen av hela plattformen minskar.

De första processorerna ut genom dörren är D510, D410 och N450. De två första kommer att dra 15 W respektive 12 W, vilket även inkluderar chipsetet och N450 kommer dra 7 W inklusive chipset. Den senare kan jämföras med N270 med chipset som typiskt drar omkring 12 W.

Som vi vet sedan tidigare kommer vi även få se en hel del nya netbook-modeller under CES-mässan så vi får hålla ut ett litet tag till.

PC, Hårdvara, Intel, Pine Trail, Atom
37.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 22 dec 2009, 16:49
Intel tillkännager nästa Atom-plattform Kommer lanserar 4:e januari
37.0°
0