39 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Intels Atom fyllde ett år i veckan Firades med lansering av nya modeller
Intels Atom fyllde ett år i veckan

Kungen av netbook-datorer fyllde ett år under veckan och Intel firade ettårsdagen med att lansera två nya modeller som tillkännagivits tidigare, nämligen Atom Z515 och Z550.

Det var i april förra året som Intel släppte sin nya processorproduktlinje med Atom-processorer som snabbt tog sin plats i netbooks, vilket gjorde att segmentet bokstavligt talat exploderade under förra året och nu har i stort sett alla datortillverkare, stora som små, släppt en modell i segmentet.

Intel uppdaterade produktlinjen på ettårsdagen med två nya modeller, Z515 och Z550. Atom Z550 kommer att köras vid 2,0 GHz, vilket blir den snabbaste Atom-processorn som släppts hittills. Den har dessutom Intels Hyper-Threading teknologi och kommer att köras vid under 3 Watt.

Z515 är designad att vara strömsnålare och kommer köras vid 1,2 GHz. Den här processormodellen drar nytta utav Intels Burst Performance teknologi, vilket betyder att klockfrekvensen kan modifieras beroende på vilka krav systemet har.

PC, Hårdvara, Intel, Atom Via Daily Tech
37.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
lör. 11 apr 2009, 18:46
Intels Atom fyllde ett år i veckan Firades med lansering av nya modeller
37.5°
0
RSS 1 kommentar till artikeln
Olpa
Språkpolisen: Nej, du menade inte att segmentet BOKSTAVLIGT talat exploderat va? För det betyder ju sprängt i bitar etc. Vilket är svårt att göra med något som inte är helt fysiskt. Hade du pratat om en fysisk pryl hade det hela kunnat sluta riktigt illa...
av Olpa, måndag 13 april 2009 kl 14:54
Kommentera artikeln