42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Intels åttakärniga Xeon kan komma i slutet på året En gissning från Shannon Poulin
Bild till artikel

Chefen för utvecklingsgruppen av Xeon-plattformen hos Intel har under veckan sagt att Intel kan komma att släppa en åttakärnig variant redan mot slutet av året.

Intel lanserade för inte så längesedan nya Xeon-processorer i form av Nehalem EP-serien som nu finns tillgängliga i Mac Pro arbetsstationer och har två eller fyra kärnor. Den nya serien av EX-processorer kommer att ha upp till åtta kärnor och är ämnade för serverplattformar med fyra, åtta eller fler sockets. De kommer också att kräva en ny socket, vilken blir LGA 1567.

Xeon EX-processorerna kommer att baseras på en 45 nm-teknologi och kommer innehålla 2,3 miljarder transistorer. De kommer också att ha två trådar per kärna, fyra punkt-till-punkt quickpath interconnect-länkar och en L3-cache med åtta sektioner som delas mellan alla kärnorna.

Shannon Poulin, chefen för Intels Xeon-grupp, sade att som det ser ut nu så kommer chipen att lanseras sent under det här året eller tidigt nästa år. Detta är dock inget officiellt uttalande från Intel utan bara spekulationer och en prognos från hennes sida. Detta kan fortfarande komma att ändras.

tomshardware.se PC, Hårdvara, Intel, Xeon, Nehalem
37.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 16 apr 2009, 16:40
Intels åttakärniga Xeon kan komma i slutet på året En gissning från Shannon Poulin
37.7°
0