20 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Japanska forskare mixar SSD och ReRAM Ökar hastigheten med en faktor 11
Japanska forskare mixar SSD och ReRAM

Hybridlösningar när det gäller lagringsmedia är ingenting nytt men den typiska lösningen kombinerar solid state-lagring med en mekanisk hårddisk. Nu har japanska forskare tagit fram en hybrid SSD-lagring som de mixar med ReRAM vilket ökar hastigheten dramatiskt.

Till skillnad från DRAM så är memristor-baserat ReRAM icke-flyktig lagring och det gör att det kan fungera som cache i en enhet som annars består av traditionella NAND-chip.

Den japanska sidan TechOn beskriver SSD-arkitekturen som är modellerad efter en 256 GB SSD med 1 GB ReRAM-cache. ReRAM:er används på flera sätt och bland annat så cachar det inkommande skrivningar och släpper dem endast när en hel sida data ska skrivas. Data som man använder ofta lagras också i cachen precis som många andra SSD/hårddisk-lösningar.

Forskargruppen antar att den hypotetiska hybriden kommer medföra bättre prestanda, lägre strömförbrukning och längre livslängd än vanliga SSDs. Verkliga enheter baserade på arkitekturen är odck inte långt borta då HP redan börjat producera ReRAM i samarbete med Hynix. Chipen väntas dock inte bli tillgängliga marknaden förrän nästa år.

PC, Hårdvara, SSD, ReRAM
Japanska forskare mixar SSD och ReRAM
42.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 19 jun 2012, 18:37
Japanska forskare mixar SSD och ReRAM Ökar hastigheten med en faktor 11
42.6°
0