44 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Kroppsvärme kan driva dina prylar framöver Ny generator riktar sig mot wearables
Kroppsvärme kan driva dina prylar framöver

En stor sak som kommer inom datavärlden och som många hoppas på är "wearables" men då dyker det upp en fråga hur de ska drivas. Visst finns det batterier men de måste ju laddas på något sätt och fram tills nu har solceller varit ett acceptabelt alternativ.

Ett forskarteam vid Korean Advanced Institute of Science and Technology håller dock på att ta fram en lösning som gör att man kan driva wearables med kroppsvärme. Teamets design är en lätt och flexibel generator med termoelektriska egenskaper. Generatorer har tidigare ofta varit stora och stela så detta är definitivt ett framsteg.

Just den här varianten använder sig av icke organiskt material och kan generera mer ström än de som tillverkas med organiskt material. De varianterna har tidigare som sagt varit större men sättet som den här tillverkas på minimerar värmeförlusten och maximerar output.

Som vanligt med nya uppfinningar så kommer det dröja innan det kommer ut i form av en verklig produkt, om det gör det överhuvudtaget. Teamet tror dock att generatorn kan användas till mycket mer än bara wearables som till exempel bilar, fabriker, flygplan och annat.

PC, Hårdvara, Wearables, Generator, Kroppsvärme
61.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 15 apr 2014, 11:39
Kroppsvärme kan driva dina prylar framöver Ny generator riktar sig mot wearables
61.8°
0