44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Lenovo bildar ny grupp inom företaget Ska utveckla bland annat tablets och smartphones
Lenovo bildar ny grupp inom företaget

Lenovo sade under gårdagen att de kommer upprätta en ny grupp inom företaget. De kommer att kalla den för mobile Internet and digital home business group, MIDH.

Gruppen ska som namnet avslöjar fokusera sig på mobila internetbaserade enheter, vilket kommer att inkludera tablets och smartphones men även enheter som riktar sig mot cloud computing och smart TV i det digitala hemmet. Gruppen kommer också ansvara för att utveckla tjänster och applikationer för nästa generations enheter.

Den ny gruppen inom Lenovo kommer att ledas av den föredetta VDn, Liu Jun, och han kommer att arbeta utifrån företagets huvudkvarter i Beijing. Liu har stor erfarenhet inom PC-industrin och det är något som kommer behövas i MIDH. Han har tidigare utvecklat Lenovo och under 2008 fick han in det kinesiska märket i konsumentmarknaden världen över och då speciellt med Idea-serien. Nu finns Idea-produkter i över 90 länder.

Lenovo växte också i företagssektorn under Liu med innovativa produkter som ThinkPad T410s och genom att lansera produktserie ThinkPad Edge för att vinna kunder i mindre företag.

Nya produkter som kommer komma ur MIDH blir bland annat U1 Hybrid och LePad, vilka vi såg under CES-mässan. Vi kommer säkert se många fler produkter i smartphone-marknaden, en marknad som företaget nyligen gått in i på hemmafronten i Kina.

xbitlabs.com PC, Övrigt, Lenovo
37.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 19 jan 2011, 17:46
Lenovo bildar ny grupp inom företaget Ska utveckla bland annat tablets och smartphones
37.0°
0