2 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Lenovo fortarande etta på datormarknaden Gick dock nedåt på hemmamarknaden
Bild till artikel

Lenovo håller kvar i sin position som världens största datortillverkare under det senaste kvartalet trots att de gått nedåt på den kinesiska marknaden under det senaste kvartalet. Marknadssiffror som publicerats av marknadsundersökningsfirman Gartner visar på en nedgång av 8,6 % i PC-försäljning under tredje kvartalet i år.

Leveranser av PC-datorer världen över uppgick till 80,3 miljoner enheter under de senaste tre månaderna och är den lägsta nivån sedan 2008. Europa, Mellanöstern och Afrika ligger värst till med en nedgång på 13,7 % följt av Asien som gått ned med 11,2 %. Den amerikanska marknaden ökade dock med 3,5 % och det på grund av att låga lagernivåer fyllts på samt att Intel släppt nya processorer.

En stark försäljning i USA och Europa har hjälp den kinesiska PC-tillverkaren Lenovo att hålla kvar i sin topposition på marknaden. Saker och ting har dock inte gått så bra i Asien så uppgången på den amerikanska marknaden har kommit som goda nyheter. Lenovos leveranser överlag steg med 2,8 % från förra året och företaget ligger nu på totalt 17,6 % av den globala marknaden.

fudzilla.com PC, Övrigt, Lenovo
40.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
lör. 12 okt 2013, 12:35
Lenovo fortarande etta på datormarknaden Gick dock nedåt på hemmamarknaden
40.2°
0