10 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Lenovo planerar ny ThinkPad Helix med Core M-processor Ska bli helt fläktlös
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Lenovo planerar ny ThinkPad Helix med Core M-processor

Lenovo tillkännagav ThinkPad Helix under CES 2013 och har uppgraderats ett par gånger sedan dess. Nu säger företaget att de kommer att göra datorn något tunnare samt att den ska basera sig på Intels Broadwell Core M-processor.

Den nya modellen kommer att ha en 11,6" touch-skärm med 1080p upplösning, upp till 8 GB RAM och den interna lagringen inkluderar bland annat val som PCIe SSD. Tack vare Intels nya Core M-processor så kommer systemet att vara helt fläktlöst vilket för att datorn kommer vara tunnare och lättare än tidigare.

Tablet-delen kommer att väga 780 gram och ha en tjocklek av strax under en centimeter. Tangentbordsdelen kommer finnas i två varianter, Ultrabook Keyboard som ökar på tjockleken med 2,5 centimeter och väger 1,3 kg och Ultrabook Pro Keyboard som är något tunnare på dryga 2 centimeter men väger istället 1,66 kg. Den extra vikten består av ett batteri som kommer dra upp driftstiden till upp till 12 timmar.

Den nya ThinkPad Helix ska släppas tidigt i oktober och börjar vid 999 dollar för vilket man får en 128 GB SSD och 4 GB RAM. Övriga modeller och val finns det ingen prisinformation om ännu.

PC, Hårdvara, Lenovo, ThinkPad Helix
43.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 5 sep 2014, 12:55
Lenovo planerar ny ThinkPad Helix med Core M-processor Ska bli helt fläktlös
43.1°
0