12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Lenovo släpper Yoga Tablet
Kommer i 8" och 10"

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Lenovo släpper Yoga Tablet

Lenovo har precis tillkännagett två stycken nya Android-baserade tablets, den tidigare läckta Yoga-paddan som kommer i två storlekar.

Den nya tableten är döpt efter PC-datorn som Lenovo tidigare släppt där skärmen kan vikas och användas som en padda, även om den inte riktigt är lika flexibel som originalet. Den kan rotera 135 grader och användas i tre "lägen".

Man kan använda det som en traditionell tablet, "Read mode", eller så kan man fälla ut ett kickstand så att den kan stå på egen hand, "Stand mode", eller så kan man använda "Tilt mode" där det cylindriska batteriet håller enheten uppe och lutar den ännu mer än med det kickstand som finns.

Yoga kommer som sagt i två storlekar, 8" och 10", med nästan samma specifikationer. Skärmarna har en upplösning av 1280x800 pixlar och är av IPS-typ och processorn är en quadcore MediaTek SoC. Båda har dubbla kameror (5 Mpixel/1,6 Mpixel) och upp till 16 GB internt lagringsutrymme som även kan utökas med ett microSD-kort. Designen är också samma och den stora skillnaden är förstås storleken och vikten, 599 gram mot 396 gram.

Båda kör Android 4.2.2 men har ändrats kraftigt, precis som med många av Lenovos andra enheter. Man hittar nu till exempel alla appar genom att scrolla på hemskärmen.

När det gäller priset så kommer 8"-varianten att kosta omkring 249 dollar medan 10"-modeller kommer kosta 299 dollar. Utöver detta så säljer Lenovo ett tangentbordscover som ansluter via blåtand för 69 dollar. Båda enheterna ska börja säljas idag.

PC, Hårdvara, Lenovo, Yoga Tablet, Android
41.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 30 okt 2013, 13:57
41.8°
0

Lenovo släpper Yoga Tablet

Kommer i 8" och 10"