6 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Lite rykten om Radeon HD 6000-serien Nytt dual-GPU kort samt förbättrad Eyefinity-funktoin
Lite rykten om Radeon HD 6000-serien

AMD ska lansera sin nya grafikkortserie under hösten, vilken går under kodnamnet "Southern Islands". Exakt vad detta innebär är ännu inte känt när det gäller prestanda eller vilka nya funktioner de kommer föra med sig.

Prestandan av Radeon HD 6000-serien bör i alla fall vara bättre än Radeon HD 5000-serien men AMD kommer nog inte införa många nya funktioner i de nya korten. Det ryktas om att ingenjörerna istället fokuserar på att göra korten effektivare och fortsätter bygga på samma arkitektur som Evergreen, istället för att börja om helt från början.

Den kinesiska webbsidan Cnbeta rapporterar om att Southern Islands-korten kommer innehålla en förbättrad version av Eyefinity samt en mer avancerad Universal Video Decoder, även kallad UVD.

Det ryktas också om att AMD planerar att tillverka ett nytt flagskepp som ska ersätta Radeon HD 5970 på toppen. Kortet kommer precis som HD 5970 att bestå av två grafikprocessorer på samma kretskort. Strömförbrukningen av Southern Islands grafikprocessorer sägs vara lägre än de i Radeon HD 5000-serien och det nya flagskeppet ska dra under 300 W.

PC, Hårdvara, AMD, Radeon HD 6000, Southern Islands Via X-bit labs
38.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 23 aug 2010, 18:57
Lite rykten om Radeon HD 6000-serien Nytt dual-GPU kort samt förbättrad Eyefinity-funktoin
38.0°
0