16 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Matrox ingår samarbete med AMD Ska använda deras GPU:er i sina egna grafikkort
Matrox ingår samarbete med AMD

AMD och Nvidia har varit ensamma på grafikmarknaden en ganska lång stund nu och det var ett bra tag sedan vi hörde namnet Matrox, även om de aldrig lagt ned verksamheten. Jag kommer ihåg att det satt ett grafikkort från Matrox i en av mina första datorer och det är väl typ 20 år sedan nu.

Matrox tillverkade grafikkort för speldatorer tidigare och det gick ganska bra för dem då men har nu under de senaste tolv åren tillverkat grafikkort för professionella datorsystem som kräver flera skärmar. De brukade vara kända för sina Millennium-kort men gav upp serien under 2002.

Nu tillkännaget Matrox att de ingår samarbete med AMD då de kommer att använda deras grafikprocessorer baserade på GCN-arkitekturen i kommande professionella produkter. AMDs GPU:er kommer ge Matrox grafikkort tillgång till bland annat DirectX 11.2, OpenGL 4.4 och OpenCL 1.2 såväl som Shader model 5.0, PCI Express 3.0 samt ett 128-bitars minnesgränssnitt.

De nya grafikkorten kommer att lanseras inom kort och Matrox egna mjukvara, PowerDesk, bör hålla företaget flytande ett tag till. AMD själva är nöjda med avtalet och speciellt då många inom grafikavdelningen hos AMD, före detta ATI, är baserade i Kanada, precis som Matrox.

PC, Hårdvara, AMD, Matrox, GCN
45.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 8 sep 2014, 17:42
Matrox ingår samarbete med AMD Ska använda deras GPU:er i sina egna grafikkort
45.3°
0