9 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Microsoft erbjuder Intels Galileo till utvecklare
Vill ta sig in i embedded-marknaden

Microsoft erbjuder Intels Galileo till utvecklare

Microsoft har nyligen lanserat ett program för att göra Windows-plattformen till nästa stora grej inom embedded och gör det nu genom att ge bort Intels utvecklingsplattorm "Galileo" till de som är intresserade.

Galileo lanserades tidigare i år och är den första applikationen som använder Intels Quark-processor. Quark är ett SoC som designats att ge ARM-baserade chip en x86-konkurrent i embedded-segmentet. Quark är en 32-bitars Pentium-arkitektur men drar extremt lite ström.

Microsoft ser nu gärna att Intel tar en stor del av embedded-marknaden då företagets mjukvara i stort sett endast finns tillgängligt för x86-plattformen. Om Galileo med Quark blir en hit så har Microsoft en stor chans att utöka Windows i en helt ny marknad.

Det är kanske inte då så förvånande att se Microsoft erbjuda Intels utvecklingsplattform till intresserade parter som tillverkar embedded enheter. Det som dock är lite konstigt är att Microsoft ännu inte har en variant av Windows som går att köra på Galileo och det är oklart om de tänker släppa en variant som ska fungera eller om de istället tänker trycka på kompatibiliteten mellan Galileo och Windows-baserade datorer via USB eller nätverkskommunikation.

Microsoft har hursomhelst utlovat att lansera ett utvecklingsverktyg för mjukvara till Windows som har stöd för Galileo inom den närmaste framtiden och letar nu efter intresserade utvecklare som senare kommer få en variant av Galileo.

PC, Övrigt, Microsoft, Intel, Galileo, Embedded
39.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 10 jul 2014, 11:10
39.5°
0

Microsoft erbjuder Intels Galileo till utvecklare

Vill ta sig in i embedded-marknaden