11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft går ihop med Barnes & Noble Skapar genemsamt företag omkring digital distribution
Microsoft går ihop med Barnes & Noble

Barnes & Noble och Microsoft tillkännagav i måndags att de formar ett nytt strategiskt partnerskap i ett nytt dotterbolag till Barnes & Noble. Partnerskapet är riktat mot att accelerera övergången till e-reading, något som de ser som revolutionerande för hur folk konsumerar, skapar, delar och avnjuter digital media.

Ett förslag på namnet till dotterbolaget är Newco, men det har inte bestämts ännu, och kommer bestå av digital och college businesses av Barnes & Noble. Microsoft kommer göra en investering av 300 miljoner dollar och får ungefär 17,6 % av företaget. Det betyder förstås att Barnes & Noble får 82,4 % och Newco kommer ha koppling till företagets egna butiker.

En av de första sakerna som kommer ur det nya samarbetet är en Nook-applikation för Windows 8 vilket gör att Barnes & Nobles digitala bokhandel kommer få en ännu större marknad än vad den har idag.

Nook Studty kommer också att kunna ge studenter och utbildare en teknologiplattform för att distribuera och hantera digitalt utbildningsmaterial i en ny marknad.

Barnes & Noble och Microsoft har även avslutat sin patenttvist och Newco kommer i framtiden att ha en royalty-licens på Microsofts patent för sin Nook e-book reader och tablet produkter.

PC, Övrigt, Microsoft, Barnes & Noble, E-book
38.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 2 maj 2012, 17:46
Microsoft går ihop med Barnes & Noble Skapar genemsamt företag omkring digital distribution
38.2°
0