37 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft går med förlust med Surface Kostar mer än vad de tjänar
Microsoft går med förlust med Surface

Microsoft släppte nya Surface-produkter under hösten förra året då de introducerade andra generationen med tillhörande tillbehör. Det verkar dock som att Microsoft inte lyckats göra produktlinjen lönsamt och förlorar pengar på den.

Enligt PCWorld så förlorade Microsoft pengar på försäljningen av Surface under förra kvartalet och under oktober till och med december så såldes Surface-produkter för 893 miljoner dollar men kostnaden för allting, alltså tillverkning, distribution och marknadsföring, uppgick till 932 miljoner dollar.

Det visar alltså att Microsofts satsning på Surface fortfarande inte går bra då de även under juli månad förra året skrev av omkring 900 miljoner dollar till något som de relaterade till "Surface RT inventory adjustments". Det framkom även sedan att försäljning av Surface och Surface RT endast genererat 853 miljoner dollar allt som allt fram tills dess.

Nu kan det ju vara så att Microsoft vill sno åt sig marknadsandelar och inte bryr sig så mycket om vilka vinster de gör med Surface och det kanske är något de kan offra då det inte går så dåligt på andra områden.

PC, Övrigt, Microsoft, Surface
40.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 28 jan 2014, 20:47
Microsoft går med förlust med Surface Kostar mer än vad de tjänar
40.0°
0