11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft har förtur att köpa upp Nvidia Gammalt avtal ger dem rätten
Microsoft har förtur att köpa upp Nvidia

Enligt en rapport tidigare i veckan så har Microsoft en möjlighet att köpa upp grafikkorts- och chiptillverkaren Nvidia eller att stoppa andra från att köpa upp företaget. Det här betyder dock inte att Microsoft kommer köpa upp Nvidia eller har några intentioner att göra det.

I ett dokument från Nvidia står det klart att Microsoft automatiskt kommer bli tillfrågade om de vill köpa Nvidia om en tredje part erbjuder 3,4 miljarder dollar eller mer för företagets aktier. Det är lite oklart när avtalet skrevs under men det är högst troligt att de två slöt avtalet då Nvidia blev leverantör av chipset till den första Xbox-konsolen, vilket även stämmer för mediaspelaren Zune.

Microsoft kan komma att behöva Nvidia för att ta sig in på nya marknader för media tablets då Nvidia utvecklar Tegra SoC-produkter för sådana enheter. Chiptillverkaren skulle också passa in i Microsofts strategi för kommunikationsmarknaden, vilket nu också inkluderar Skype såväl som operativsystemet Windows 8 för ARM-baserade mikroprocessorer.

PC, Övrigt, Microsoft, Nvidia
37.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 8 jun 2011, 16:57
Microsoft har förtur att köpa upp Nvidia Gammalt avtal ger dem rätten
37.2°
0