27 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft tar bort Drive Extender från "Vail" Många användare besvikna på ny Windows Home Server
Microsoft tar bort Drive Extender från

Microsoft har en speciell version av Windows, vilken företaget säljer till de hemanvändare som vill köra en egen server, och den versionen kallas för Windows Home Server. Det har ofta sålts med maskiner från HP och andra datortillverkare och har varit ett enkelt sätt för hemanvändare att köra backup och liknande.

Operativsystemet hade dock en del buggar i början, speciellt en som förstörde filer. Vi vet sedan tidigare i år att Microsoft planerar att släppa en ny version av Windows Home Server, vilket går under kodnamnet "Vail". Det ser dock ut som att en viktig funktion kommer tas bort ur systemet, nämligen Drive Extender.

Microsoft tar en stor risk genom att ta bort Drive Extender från Home Server, då det var en av de stora funktionerna som gjorde att operativsystemet var attraktivt och sålde bra. Drive Extender tog nämligen alla interna och externa diskar kopplade till servern och slog ihop dem till ett enda stort lagringsutrymme. På det sättet kunde man snabbare och enklare göra backuper eller dela en stor mängd data.

Det har dock varit stora problem med Drive Extender och användare har blivit av med filer på grund av det. Microsoft säger nu att användare istället bör gå och köpa större hårddiskar än att använda Drive Extender, vilket dessutom är pålitligare.

Frågan är nu dock om det finns någon poäng i att använda Windows Home Server längre? Till Microsofts bloggpost där de tillkännagav att de kommer slopa Drive Extender är det många som är besvikna och säger att de nu lika gärna kan köpa en NAS istället. De hade hellre sett att Microsoft fixat problemet med funktionen istället för att slopa den.

PC, Hårdvara, Microsoft, Windows Home Server, Vail, Drive Extender Via Daily Tech
35.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 29 nov 2010, 17:20
Microsoft tar bort Drive Extender från "Vail" Många användare besvikna på ny Windows Home Server
35.9°
0