45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft varnar för fejkade blåskärmar Som uppmanar kunder att ringa fejkad support
Microsoft varnar för fejkade blåskärmar

Om du får blåskärm på datorn ska du vara uppmärksam på hur den är utformad. Microsoft varnar nämligen för att det cirkulerar fejkade blåskärmar som uppmanar kunder att ringa ett supportnummer. Det är dock inte Microsoft som står bakom varken meddelandet eller supporten. De tillhandahåller aldrig supportnummer i kombination med sina felmeddelanden.

I sin varning skriver Microsoft att kunder kan bli ombedda att ladda ner skadlig programvara för att "fixa problemet" om de ringer det angivna supportnumret.

De fejkade felmeddelandena kommer in i datorn genom en maskerad installationsfil för Microsoft Security Essentials och verkar främst drabba Windows 7 och äldre operativsystem från Microsoft. Men även Windows 8.1 och 10 som använder sig av Windows Defender verkar ha drabbats i viss utsträckning.

PC, Mjukvara, blåskärm, microsoft, felmeddelande, fejk, bedrägeri Via pcforalla.idg.se
Windows blåskärm blir blå igen Hurra! En av de mer sunkiga uppdateringarna som Windows 11 bjöd på var att den klassiska blåskärmen i Windows istället blev svart. Den klassiska blåskärm har ju varit med sedan Windows 3 så att hålla på att ändra den nu var ju bara konstigt. Men Microsoft har väl hört att folk inte diggade denna ändring och kommer därav med nästa Windows 11-uppdatering göra blåskärmen blå igen. Så, så fort denna uppdatering (version 22000.346) släpps kommer ordningen vara återställd igen och vi kan sova lugnt igen. Tumnagel
59.1°
0
Windows blåskärm blir svart i Windows 11 En klassiker försvinner Windows 11 är som ni vet på gång och nu berättar The Verge att blåskärmen i Windows är på väg att försvinna. Eller den kommer att finnas kvar men blir svart, och då är det ju inte en blåskärm. Den klassiska blåskärmen dök upp för första gången i Windows 3 och har sedan dess varit en kär och hatad vän. Tumnagel
11.2°
0
24.6° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
mån. 7 nov 2016, 17:00
Microsoft varnar för fejkade blåskärmar Som uppmanar kunder att ringa fejkad support
24.6°
0