28 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft vill ena företagets ekosystem Varje typ av enhet ska dock ha sitt eget operativsystem
Microsoft vill ena företagets ekosystem

Microsoft hoppas på att företagets nyckelplattformar för konsumenter, Windows för PC, Windows Phone och Xbox, kommer bilda ett ekosystem i framtiden. Samtidigt så säger dock Microsoft att de inte vill ena operativsystem eller installera Windows Phone på tablets.

Andrew Lee från Microsoft säger att allt kommer vara ett enda ekosystem istället för ett separat för PC, telefoner och tablets. De kommer alla att föras samman och kommer ge företaget stora och nya möjligheter.

Det här är dock inte första gången som Microsoft avslöjat liknande intentioner att unifiera ekosystem mellan olika typer av enheter. Nyligen sade företaget att Xbox LIVE kommer komma till PC-datorer och Skype ska också sprida sig till flera plattformar och enheter. Genom att ha ett unifierat ekosystem från alltifrån tablets och telefoner till stationära datorer så kan Microsoft erbjuda nya typer av tjänster.

Microsoft ser dock inget värde i att sammanföra operativsystem mellan olika enheter eftersom varje typ av enhet har sina egna specifika funktioner, formfaktorer och andra förmågor. Vissa element kommer givetvis att överlappa framöver men kommunikationsenheter ska inte fokusera på produktivitet precis som att PC-datorer på kontoret inte ska fokusera på spelande.

PC, Hårdvara, Microsoft, Windows, Ekosystem
37.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 15 jul 2011, 11:24
Microsoft vill ena företagets ekosystem Varje typ av enhet ska dock ha sitt eget operativsystem
37.1°
0