42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft vill stänga av virusinfekterade datorer från internet Chef vid företaget ser det som bästa lösningen för alla
Bild till artikel

En av Microsofts chefer sade under veckan vid Information Security Solutions Europe (ISSE)-konferensen under förra veckan att han tycker att ISP:er ska kunna stänga av datorer som infekterats med virus från internet.

Scott Charney, som var den som gjorde uttalandet, förklarar i ett blogginlägg att trots att Microsoft gjort sitt bästa så finns det många datorer som innehåller malware eller är delar i ett botnet. Botnets kan förse kriminella med sätt att stjäla identiteter och kan även användas för att attackera infrastrukturer eller finansiella system.

Charney menar att för att förhindra spridningen av virus och malware så bör ISP:er kunna sätta hela datorsystem i karantän och stänga av dem från internet. Det är dock många som uttryckt sin åsikt angående blogginlägget och en användare skriver att om Microsoft inte är kompetenta nog ta fram säker mjukvara, hur ska de då få till en karantän för internet?

Microsoft är dock i en bra position att kunna uträtta detta då i stort sett alla PC-datorer idag kör ett operativsystem från företaget. Jag vet dock inte om jag skulle vilja att någon annan kan bestämma över mitt system och stänga av min internetuppkoppling.

enisa.europa.eu PC, Övrigt, Microsoft, Malware, Virus, Internet Via Daily Tech
37.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 11 okt 2010, 17:15
Microsoft vill stänga av virusinfekterade datorer från internet Chef vid företaget ser det som bästa lösningen för alla
37.1°
0