41 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft visar intresse för att köpa upp Adobe Hårt slag mot Apple?
Microsoft visar intresse för att köpa upp Adobe

VDn för Microsoft, Steve Ballmer, träffade nyligen ledaren för Adobe, Shantanu Narayen, för att diskutera framtiden. Det ryktas också bland annat att Microsoft visat intresse för att köpa upp Adobe.

Enligt New York Times så ska mötet ha varat minst en timme och täckte flera områden men en av de viktigaste var diskussionen om Apple och deras kontroll på mobiltelefonmarknaden. De två företagen pratade om hur de ska kunna ena sig i kampen mot Apple. Det ryktas alltså också om ett eventuellt uppköp från Microsofts sida av Adobe som ett alternativ.

Vilken effekt en sammanslagning av Microsoft och Adobe skulle ha är svårt att säga men det skulle definitivt göra så att Flash fungerar perfekt i operativsystemet Windows. Det skulle nog däremot inte göra så att alla med en gång skulle gå över till Windows 7 Phone och/eller Windows 7.

En sak som också gör att Microsoft överväger ett uppköp av Adobe är att de inte vill att företaget ska bli en del av Google. Om detta blir verkligen tror jag vi kommer få veta inom kort.

PC, Övrigt, Microsoft, Adobe, Apple Via X-bit labs
37.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 11 okt 2010, 09:27
Microsoft visar intresse för att köpa upp Adobe Hårt slag mot Apple?
37.0°
0