3 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Microsoft visar ny prototyp på ett LCD-baserat tangentbord
Microsoft visar ny prototyp på ett LCD-baserat tangentbord Sug på den, Optimus Maximus!

Under förra veckan skrev jag om en typ av tangentbord som Microsoft Research håller på med till tablets men det ser ut som att de även utvecklar andra modeller av tangentbord.

Nyligen visades en annan prototyp upp som baserar sig på en stor touchscreen. Efter som tangentbordet består av en skärm så kan man ändra layouten på den efter vilken applikation som används på datorn. En nackdel är ju dock att man inte får samma fysiska feedback av att trycka ner tangenter på ett "riktigt" tangentbord.

Prototypen kallas för Microsoft Adaptive Keyboard och utvecklas av killarna hos Microsoft Hardware för att undersöka hur man kan kombinera en skärm och olika inputs i ett tangentbord. Den touch-känsliga skärmen i tangentbordet består av en stor strip överst samt ytan där de vanliga tangenterna sitter. Detta gör att man också kan ändra teckenuppsättningen för andra språk på tangentbordet och modifiera andra saker i realtid.

Som med de flesta nya saker så är detta fortfarande en prototyp och de enda som kan ta del av den nu är deltagare i tävlingen UIST Student Innovation, vilka ska komma på användningsområden för tangentbordet.

PC, Hårdvara, Microsoft, Tangentbord, Touch Via X-bit labs
38.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 16 aug 2010, 08:43
Microsoft visar ny prototyp på ett LCD-baserat tangentbord Sug på den, Optimus Maximus!
38.6°
0