38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Microsofts partners tror inte på Surface
Tror att Microsoft får svårt att sälja hårdvara själva

Microsofts partners tror inte på Surface

Efter gårdagens lansering av Microsoft egna tablet, Surface, så är det en del av företagets partners som tvivlar på att de kommer ha någon framgång med produkten som släppts under eget märke.

Microsofts partners säger att med tanke på vad företaget hållit på med tidigare så blir det svårt för dem att göra Surface till en stor framgång på marknaden. De saknar till exempel en närvaro på marknaden i den bemärkelsen som Apple har och kommer heller inte konkurrera i det segment där de är vana. Dessutom så kommer de konkurrera med sina egna hårdvarupartners vilket normalt sett inte är bra för sin egen verksamhet.

Bob Venero, VD för Future Tech, säger att Microsoft måste komma ihåg att det vore ett stort misstag att inte använda sig av marknadskanaler då de inte har en stor närvaro på marknaden som det är idag. Microsoft behöver helt enkelt marknadskanaler för att lansera sina produkter.

Nu vill Microsoft sälja Surface-paddor i sina egna butiker på den amerikanska marknaden utöver vissa butiker online. Det är annorlunda det sätt som Apple säljer sina iPads på då de finns både i de egna butikerna men även i andra stora kedjors butiker.

DigiTimes rapporterar också att Acers grundare, Stan Shih, tror att Microsoft lanserar Surface för att få fler användare att börja köra med Windows 8. Han tror att hela lanseringen är en ploj från Microsofts sida och att de inte tänker satsa hårt på att sälja tablets själva. Det är heller inte rimligt för Microsoft att sälja hårdvara då de drar in mycket mer pengar på att licensiera mjukvara till andra.

Allt handlar bara om marknadsföring av Windows 8 och PC-tillverkare kommer kunna dra nytta av den då de ska sälja egna produkter baserade på operativsystemet.

PC, Hårdvara, Microsoft, Surface
33.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 20 jun 2012, 13:37
Microsofts partners tror inte på Surface Tror att Microsoft får svårt att sälja hårdvara själva
33.0°
0