5 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
MIPS ska återta 25 % av CPU IP-marknaden inom fem år Imagination Technologies känner sig väl förbereda
Bild till artikel

MIPS-processorerna introducerades fyra år innan ARM och stod för omkring 30 % av alla RISC-processorer som producerades under sena nittiotalet men i dagsläget har de förlorat större delen av sina marknadsandelar.

Detta beror mest på att MIPS Technologies inte haft en stark plan för framtiden men nu tänker den nya ägaren av arkitekturen, Imagination Technologies, leverera bättre erbjudanden och de tänker återta 25 % ac CPU IP-marknaden inom 5 år.

Efter sju månader sedan MIPS Technologies fick en ny ägare så har de nu avslöjat en plan för framtiden och satt upp nya mål. Företaget introducerade nyligen också "Warrior", en ny mikroprocessorarkitektur som utlovar "best-in-class performance and efficiency" i både 32-bit och 64-bit lägen. Givet Imagination Technologies ambitioner så kan det betyda att de kommer ta tillbaks en del marknadsandelar från ARM.

Det är dock inte allt som hänger på företaget själva, eller nya MIPS-baserade teknologier. För att bli ett val för smartphones och tablets så måste de även försäkra sig om att få maximalt stöd på mjukvarusidan för MIPS-arkitekturen. Det primära målet är att få stöd från Googles operativsystem, Android.

I nuläget ger Google stöd åt MIPS-arkitekturen men Android NDK, native development kit, som låter utvecklare koda i språk som C och C++ har tydligen fått en del appar att köras bra på en plattform men inte så bra på andra. Imagination Technologies hävdar dock att de är väl förbereda på att hantera det problemet.

xbitlabs.com PC, Övrigt, Imagination Technologies, MIPS
37.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 11 jul 2013, 08:59
MIPS ska återta 25 % av CPU IP-marknaden inom fem år Imagination Technologies känner sig väl förbereda
37.7°
0