20 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Moderkortspriser kommer stiga under året Brist på arbetskraft i Kina och ökade komponentspriser är några orsaker
Moderkortspriser kommer stiga under året

Asus har släppt en rapport under veckan som säger att vi kan vänta oss dyrare moderkort i år med en början under första halvan av året.

Digitimes säger också att moderkort kan bli dyrare med upp till 15 %, vilket är en uppskattning från källor inom industrin, men för att återgå till Asus så bekräftade företagets VD för moderkortsenheten att moderkort kommer bli dyrare under året.

Anledningen till det stigande priset är brist på arbetskraft i Kina samt ökade materialkostnader. Utöver detta så stiger även den taiwanesiska dollarn vilket gör att det blir dyrare importpriser för övriga världen. Kostnaden av koppar har till exempel stigit med 30 %, vilket också sägs vara en bidragande faktor till den väntade prisökningen.

Det här kommer alltså inte vara något som är lokaliserat för Asus utan kommer gälla i stort sett alla de större moderkortstillverkarna som MSI, Gigabyte och ASRock. Digitimes säger dock att prisökningen även kommer bero på efterfrågan på marknaden och vilken position på marknaden företagen har, vilket kan tyda på att vissa produkter kommer beröras mer än andra.

PC, Övrigt, Moderkort, Priser
35.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 26 jan 2011, 14:08
Moderkortspriser kommer stiga under året Brist på arbetskraft i Kina och ökade komponentspriser är några orsaker
35.8°
0