34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

MSI kan bli först med Pine Trail
Planerar att lansera en netbook tidigt

MSI kan bli först med Pine Trail

Intel ska mot slutet av året uppdatera sin processorlinje Atom, vilken i dagsläget driver de allra flesta små datorer i netbooksegmentet. Det var en hel del rykten som florerade för bara några veckor sedan att Intel skulle försena Pine Trail-plattformen och de nya processorerna men det visade sig vara falskt.

Med den nya processorn kommer också en del förändringar som vi vet sedan tidigare och minneskontrollern flyttas in i processorn samt att den kommer att få en egen grafikkärna. Detta kommer inte bara att dra ner på produktionskostnaderna men även på strömförbrukningen av systemet som helhet samt att systemen kan göras mindre rent fysiskt.

MSI säger nu att de planerar att vara först på marknaden med en netbook som baserar sig på Pine Trail-plattformen, vilket gör att de till en början inte kommer behöva konkurrera om priset. De tänker till och med lansera den före tidsplanen om det är möjligt. Företagets variant väntas också släppas med Windows 7 och i och med detta kommer den troligen att ha en touch-skärm.

PC, Hårdvara, MSI, Atom, Pine Trail
37.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 19 aug 2009, 19:56
37.0°
0

MSI kan bli först med Pine Trail

Planerar att lansera en netbook tidigt