13 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

MSI visar upp nya Gaming-moderkort
Kan basera sig på Z97-chipsetet

MSI visar upp nya Gaming-moderkort

MSI har släppt foton och information om en ny produktserie av spelinriktade moderkort och det kan bli så att de kommer använda sig av Intels kommande Z97-chipset

De nya moderkorten ska komma med många nya funktioner men MSI vill inte bekräfta om de kommer köra det nya chipsetet eller inte. Det verkar bli tre nivåer i produktlinjen, Gaming 3, Gaming 5 och Gaming 7 och det kan handla om storleken som mini ITX till ATX eller helt enkelt så är det ett sätt att urskilja vissa funktioner.

Moderkorten kommer utrustas med ett PCIe SATA-Express kort som kommer erbjuda det nya gränssnittet då Intel sagt att Z97 inte kommer köra SATA-Express. Bandbredden kommer då att ligga på upp till 10 Gbps istället för 6 Gbps som SATA 3-gränssnittet ligger på nu. Med finns också möjlighet att köra lagring i M.2-formatet något som redan finns i en del av Asus ROG-moderkort och där ligger bandbredden också på upp till 10 Gbps.

USB Audio Power är något som redan finns i MSIs senaste Gaming-modekort, Z87i Gaming AC, men ger nu stabil leverans av 5 V för att förbättra användningen av USB-headsets och DACs. XSplit Gamecaster finns också med och gör att du kan spela in och streama ditt spelande över internet. Det kräver dock en licens men du får 6 månader gratis med moderkortet.

PC, Hårdvara, MSI, Gaming, Moderkort
38.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 17 mar 2014, 14:36
38.5°
0

MSI visar upp nya Gaming-moderkort

Kan basera sig på Z97-chipsetet