32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nikon, SanDisk and Sony arbetar med snabbare Compact Flash Hastigheter av upp till 500 MB/s
Nikon, SanDisk and Sony arbetar med snabbare Compact Flash

Nikon, SanDisk och Sony har tillkännagett att de tillsammans arbetar med att ta fram specifikationer för en ny typ av minneskort, vilket ska ha höga hastigheter och bra prestanda. De tre företagen sammarbetar med CFA, eller CompactFlash Association, vilket är den internationella organisationen för formatet.

Specifikationerna som lagts fram innehåller en överföringshastighet på upp till 500 MB/s i teorin och kommer att kunna åstadkommas genom att man kör över PCI Express-gränssnittet. Det kommer det göra möjligt att tillverka nya bild och videoapplikationer vilket man inte kan göra med dagens hastigheter. CF 6.0, vilken släpptes under månaden, har en maximal prestanda av upp till 167 MB/s.

Kapaciteten av formatet kommer också att ökas och teoretiskt kommer den maximala kapaciteten att kunna nå upp till 2 TB. Det gör att korten kommer bli mycket användbara för högupplösta bilder eller de som spelar in mycket HD video.

Specifikationerna för de nya korten säger också att strömförbrukningen kommer sänkas, vilket kommer öka batteritiden i de enheter som använder dem.

PC, Hårdvara, SanDisk, Sony, Nikon, Compact Flash
37.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 1 dec 2010, 08:45
Nikon, SanDisk and Sony arbetar med snabbare Compact Flash Hastigheter av upp till 500 MB/s
37.5°
0