12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Nokia planerar ARM-baserad netbook
Ska även köra Ovi-tjänster i PC-segmentet

Nokia planerar ARM-baserad netbook

Nokia avslöjade nyligen en netbook på marknaden, Nokia Booklet 3G, som använder Intels Atom-processor men innan den avslöjades var det även snack om att de planerade en netbook-modell som skulle använda en processor från en annan tillverkare, nämligen ARM. Om ryktet stämmer så är den modellen inte död ännu utan fortfarande under utveckling så vi kan komma att se ytterligare netbook-varianter från Nokia.

Detaljerna kring det är lite flyktiga, både om specifikationerna och vilket operativsystem som kommer att köras på ARM-modellen. Det kommer dock rapporter om att Nokia är i samtal med olika ODM-tillverkare för att tillverka en netbooks baserad på en ARM-processor. De tillverkare som nämns är bland annat Compal Electronics och Foxconn.

Att det blir en netbook med just ARM-processor är inte så konstigt då Nokia länge använt sådana processorer i sina telefoner och du skulle det också bli ett ganska naturligt val även i en netbook. Dessutom tänker Nokia också utöka en del av sina Ovi-tjänster som finns till företagets telefon till PC-segmentet, bland annat Ovi Music Store och Ovi Maps, för att öka sina intäkter.

PC, Hårdvara, Nokia, Booklet, ARM, Ovi Via The Inquirer
36.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 28 aug 2009, 11:20
36.9°
0

Nokia planerar ARM-baserad netbook

Ska även köra Ovi-tjänster i PC-segmentet