36 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nolan blir AMDs första 20 nm APU Ska ersätta Beema under nästa år
Nolan blir AMDs första 20 nm APU

AMD lanserade nyligen Beema och Mullins APU:erna, som riktar sig mot tablets och tunna bärbara datorer, och vi kommer säkert att få se en hel del produkter baserade på dem under Computex. Företag som HP, Lenovo och Dell har sagt att de planerar att tillverka produkter baserade på Beema.

Beema ersätter Kabini och kommer med fyra Puma plus-kärnor, nästa generations Radeon-grafik samt stöd för HSA som gör att CPUn och GPUn kan arbeta bättre tillsammans. Nu sägs det dock att Beema ska ersättas av Nolan, AMDs första 20 nm APU, under nästa år.

Nolan kommer använda samma sockel som Beema och använder FT3 BGA-paketet och sockeln. Att gå från 28 nm till 20 nm kommer göra att prestandan ökar samtidigt som strömförbrukningen minskar, något som även ökar batteritiden i enheter. AMD har gjort ett bra jobb med att sänka strömförbrukningen som det är i Beema och Mullins och kommer säkert fortsätta på den vägen med Nolan.

Nu återstår det att se hur Beema och Mullins står sig mot Intels erbjudande i bland annat tablet-segmentet men vi kommer nog veta mer under och efter Computex som börjar om två veckor.

PC, Hårdvara, AMD, Nolan, APU, 20 nm
38.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 20 maj 2014, 11:12
Nolan blir AMDs första 20 nm APU Ska ersätta Beema under nästa år
38.6°
0