11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nu kan du komma åt andra mailtjänster i Hotmail Microsoft känner sig generösa
Nu kan du komma åt andra mailtjänster i Hotmail

Microsoft har under veckan beslutat sig för att låta användare av Hotmail kunna komma åt tredjeparts mailtjänster inne i företagets egna mailsystemet.

Det verkar som att Microsoft tycker det är bättre att behålla sina användare i hotmail än att skicka dem till konkurrenternas sida, oavsett om de använder hotmail eller inte. Man kan nu alltså komma åt tjänster som till exempel gmail från Google inifrån hotmailgränssnittet.

Microsoft förklarar också att det här ger användare en möjlighet att testa på hotmail och tror att de kommer bli så imponerade av gränssnittet att de kommer byta från sitt nuvarande system, må det vara Google eller Yahoos mailtjänster, och helt gå över till hotmail.

Dick Craddock, programmanager för Windows Live Hotmail, sade att implementeringen av funktionen var ganska enkel även om de behövde göra vissa finjusteringar på sättet de lagrar och hämtar emailadresser.

Google gjorde någonting liknande tidigare för Gmail och det är väl ändå ganska smart av Microsoft för deras mailsystem är inte så lönsamt men att kunna analysera innehåll åt reklammakare och sedan visa målriktad reklam kan vara väldigt lönsamt, vilket även Google är väldigt medvetna om.

PC, Övrigt, Microsoft, Hotmail
37.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 3 nov 2010, 17:26
Nu kan du komma åt andra mailtjänster i Hotmail Microsoft känner sig generösa
37.1°
0