10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nu kan man köpa mikrodatorn Micro:Bit Den lilla datorn som BBC har tagit fram
Nu kan man köpa mikrodatorn Micro:Bit

Nu kan alla köpa mikrodatorn Micro:Bit som är framtagen av det brittiska mediaföretaget BBC och som man har delat ut gratis i brittiska skolor sedan förra hösten.

Micro:Bit tillverkas av företaget element14 där man även kan köpa den. En Micro:Bit kostar 13 pund vilket motsvarar lite mer än 150 svenska kronor. Det går även att köpa datorn med batteri och en USB-kabel och då kostar den 15 pund vilket motsvarar cirka 180 svenska kronor.

Skulle du vara sugen på att testa en Raspberry Pi-utmanare så går Micro:Bit att förbeställa med leverans i juli på länken nedan.

PC, Hårdvara, mikrodator, micro:bit, bbc Via Engadget
BBC ger en miljon mikrodatorer till barn Ska lära ungarna koda Förra året tog den brittiska regeringen fram en ny läroplan som fokuserade mycket på att lära unga elever att koda. BBC hoppade snabbt på utvecklingståget och la upp skolmaterial på hemsidan Bitesize där eleverna kunde ta del av interaktiva spel, guider och teknikbaserade tv-program. Nu har BBC tagit detta vidare ett steg och har nu planerar mediajätten att leverera en miljon mikrodatorer till elever runt om i Storbritannien. Själva mikrodatorn heter Micro Bit och är en spirituell uppföljare till BBC Micro, som BBC tog fram i början på 80-talet. Utöver Micro Bit-satsningen så kommer BBC också lägga lite mer kräm på sin Bitesize-plattform och ska lägga upp ännu mer material på siten. BBC kommer börja skeppa Micro Bit-enheterna till elever senare i höst. Tumnagel
64.5°
0
39.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 1 jun 2016, 08:00
Nu kan man köpa mikrodatorn Micro:Bit Den lilla datorn som BBC har tagit fram
39.0°
0