22 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
NVIDIA gillar inte Lucids Hydra Det är inte bara AMD som får skit
NVIDIA gillar inte Lucids Hydra

En väldigt lovande ny teknologi är Hydra från LucidLogix, vilken är en plattformsoberoende multi-GPU teknologi som tillåter att du använder flera grafikkort tillsammans oberoende av Nvidias SLI eller AMDs CrossFire.

Nvidia verkar dock inte gilla teknologin något vidare och planerar enligt ryktet ett liknande drag som de gjorde för PhysX-dedikerade kort då de kördes tillsammans med AMDs grafikkort. Det betyder att Nvidia tänker implementera en funktion i drivrutinerna till grafikkorten som gör att när ett Hydra-chip detekteras i systemet så kommer multi-GPU att sluta fungera.

Nvidia är säkert väldigt rädda att de ska förlora mer av sin verksamhet och gör därför sådana här konstiga försök att förhindra att deras kort används på sätt som det inte är tänkt. Dessutom så tjänar de i nuläget pengar på sin SLI-teknologi då de å ena sidan tillverkar chipset själva och å andra sidan licensierar den till moderkortstillverkare som vill använda den för de nya Nehalem-processorerna från Intel. Om Hydra börjar användas i större utsträckning kommer Nvidia självklart att förlora pengar på det men om fler och fler tillverkar moderkort med Hydra, är det här då rätt väg att gå för Nvidia?

PC, Hårdvara, Nvidia, LucidLogix, Hydra
36.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 9 nov 2009, 16:49
NVIDIA gillar inte Lucids Hydra Det är inte bara AMD som får skit
36.4°
0