3 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nvidia har planer på x86-processorer Intel kanske inte skulle varit så snabba med att dömma ut Nvidia
Bild till artikel

Striden mellan Nvidia och Intel är i full gång och rond 2 drog igång sent under förra veckan då Intel anklagade Nvidia för att de aldrig skulle klara sig i framtiden om de inte hade ett utbud av x86-processorer.

Visst har det gått rykten väldigt länge om att Nvidia håller på att utveckla en x86-processor men det har alltid kommit från källor utanför Nvidia självt och för det mesta bara varit spekulationer. Nu har dock Nvidias egna Michael Hara, Senior VP för investor relations, gått ut och sagt att vi kan vänta oss en x86-processor från Nvidia inom några år.

Michael Hara säger att någon gång i framtiden så skulle det vara rimligt att gör något liknande inom x86-området som de har gjort med sin Tegra-plattform. Tegra är ju en ARM-baserad processor som i stort sett är en komplett dator i ett enda chip.

Det var i alla fall svar på tal från Intels påståenden men det återstår att se om Intel tänker licensiera ut någon x86-teknologi till Nvidia för att få ytterligare en konkurrent på den marknaden.

tomshardware.se PC, Hårdvara, Nvidia, Intel, x86
37.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 6 mar 2009, 11:26
Nvidia har planer på x86-processorer Intel kanske inte skulle varit så snabba med att dömma ut Nvidia
37.1°
0