11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nvidia och Asus hoppas på Eee Pad Memo Satsar på ett pris på 249 dollar
Nvidia och Asus hoppas på Eee Pad Memo

Under Nvidias presskonferens under CES så dök Asus VD, Jerry Shen, upp på scenen tillsammans med Nvidias VD, Jen-Hsun Huang. De två talade om Tegra 3-baserade tablets och självklart visades då Eee Pad Memo då ämnet de diskuterade var kompakta 7"-tablets.

Eee Pad Memo ska släppas senare under året och den ska då komma med en Tegra 3-processor, en 7"-skärm med en upplösning av 1280x800 pixlar och den ska drivas av Android 4.0 ICS. Det talades också om att den ska ha en batteritid som ska räcka för en hel dag samt "världens bästa kamera".

Det talades också om priset av den kommande paddan och Shen sade att Asus siktar på att landa omkring 249 dollar med Eee Pad Memo. Om det blir verklighet så betyder det att den lägger sig jämsides med budgetvarianter som Amazons Kindle Fire men kommer med en mycket kraftigare processor, bättre skärm samt Android 4.0.

När det gäller kameran så kommer det finnas en 8 megapixel kamera inbyggd i paddan som även har en bakbelyst CMOS Sensor och en F2.4-lins. Den ska klara av att spela in video i upp till 1080p.

Det ser alltså ut som att man kommer få ganska mycket för 249 dollar och vi får väl hoppas att Asus kan klara av det mål de har stakat ut för sig själva.

PC, Hårdvara, Asus, Nvidia, Eee Memo Pad, Tablet
Nvidia och Asus hoppas på Eee Pad Memo
38.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 12 jan 2012, 15:31
Nvidia och Asus hoppas på Eee Pad Memo Satsar på ett pris på 249 dollar
38.6°
0